Citiți cărți despre ce înseamnă să fii un părinte bun, ba chiar se organizează tot felul de conferințe unde specialiștii vin și povestesc despre relația părinte-copil, mame-copil și tați-copil, dar în cele din urmă cea mai importantă opinie este chiar cea a celor mici. Dacă ei consideră că ceva este în neregulă acel ceva trebuie schimbat cât mai repede și invers, e important să păstrăm lucrurile pe care cei mici le consideră a fi bune.
Un studiu realizat de profesorul de psihologie Jeff Cookstonde la Universitatea din San Francisco arată că, cel puțin pentru tați, “feedback-ul” oferit de copii este extrem de important, tocmai de aceea este esențial ca adulții să îi întrebe pe cei mici cum li se pare relația dintre ei și ce ar simți ei că trebuie schimbat ori îmbunătățit.
“Există o nevoie a taților de a întreba copii: cum mă descurc? Fac ceea ce trebuie?” spune profesorul Cookston. În aceeași cercetare se mai arată că în timp ce cele mai multe fete consideră că faptele bune ale taților lor se datorează caracterului lor care îi face să accepte mai multe lucruri, băieții sunt de părere că totul depinde de situația dată.
Profesorul Cookston mai spune că s-a devedit faptul că tații care empatizează cu partea lor emotivă vor avea copii mai puțin agresivi.
Citiți mai multe despre studiu pe workingmother.com.
Sursă foto: Lisa Stevens/ Flickr.com.