Duminica nu se petrece în casă niciodată și pentru că uneori rămâneți în pană de idei, am adunat mai jos câteva activități numai bune de încercat astăzi sau weekend-ul viitor ori în altă zi în care aveți timp să petreceți mai mult timp cu cei mici.
Desene pe asflat cu creta. O cutie de cretă găsiți prin absolut orice librărie, nu sunt scumpe deloc, iar universul construit de cei mici cu o cretă pe asfalt nu se poate compara cu nimic altceva. Unde mai pui că se pot întinde cât vor ei, căci nu vorbim despre o foaie de hârtie cu o anume dimensiune, putem face șotroane sau cercuri pe care să le includem în joc sau putem lăsa mesaje pentru cei care vor păși pe acest drum zilele următoare.
Zmeule, mai sus un pic. Să faci un zmeu și să-l ridici cât mai sus posibil este una dinter cele mai frumoase activități în aer liber. După ce zmeul e sus și-l țineți bine ca nu care cumva să vă scape în văzduh puteți povesti alături de copii despre care credeți că este imaginea zmeului asupra noastră, a celor de jos.
Poveștile sunt mai savuroase în parc. Cine a spus că poveștile se citesc doa seara înainte de culcare? Puteți să vă luați basmul preferat cu voi, o păturică și să vă așezați în cel mai frumos colț din parc (atenție, în unele parcuri din București nu aveți voie să vă așezați pe iarbă) și să aflați peripețiile personajelor principale de acolo.
Nu finalizați ziua fără o faptă bună, din suflet. Cumpărați un măr pentru un prieten al copilului sau ajutați o bunică să treacă strada…
PS: ieșiți cu bicicletele, mai ales că astăzi este SkirtBike.
Sursă foto: Steve Snodgrass/ Flickr.com.