Te pregătești de concediu și vrei să îți organizezi bagajul într-un mod cât mai eficient? Alegerea trollerului care să te însoțească în următoarea ta aventură este un pas esențial. Geanta pentru care optezi va determina câte lucruri poți lua cu tine, cum le organizezi și cât de ușor le transporți. Pentru a te ajuta să iei o decizie informată, ți-am pregătit câteva sfaturi utile după care să te ghidezi în procesul de selecție.

Plănuiești o călătorie scurtă cu avionul? Un troller de tip carry-on este ideal

Dacă ți-ai planificat o vacanță scurtă, de tip city-break, și vrei să eviți aglomerația din zona de ridicare a bagajelor de pe aeroport, optează pentru un bagaj mic, de mână. Poți găsi o varietate largă de genți de voiaj și trollere ieftine, însă este necesar să acorzi o atenție sporită dimensiunilor.

Pentru a putea lua bagajul cu tine la bordul avionului, acesta trebuie să se încadreze în limitele de dimensiune și greutate impuse de compania aeriană, așa că este recomandat să verifici aceste detalii înainte de achiziție. Poți opta atât pentru o geantă mică de voiaj, cât și pentru un rucsac sau un troller, însă un bagaj cu roți va fi probabil mai ușor de transportat prin aeroport.

Pentru călătoriile cu trenul, un troller mediu poate fi o variantă inspirată

Dacă vacanța ta presupune călătoria cu trenul, autobuzul sau alte mijloace de transport în comun, ai nevoie de un bagaj pe care să îl poți transporta cât mai ușor. Ține cont de numărul de zile de vacanță atunci când alegi dimensiunea acestuia. Pentru un weekend, poate fi suficientă o geantă de voiaj pe care o poți ține pe umăr sau un rucsac puțin mai mare care îți permite să ai mâinile libere atunci când ești în mișcare.

Totuși, dacă vei fi plecat pentru o săptămână sau mai mult, s-ar putea să ai nevoie de un bagaj de dimensiuni medii. În acest caz, pentru mai mult confort pe tot parcursul drumului, alege un troller pe care îl poți transporta cu o singură mâna, pe diverse suprafețe.

Pentru vacanțele lungi, cu avionul sau mașina, alege bagaje de dimensiuni mari

Urmează să zbori către o destinație exotică sau ai planificat un road trip plin de aventură? Este posibil să ai nevoie de unul sau mai multe bagaje de dimensiuni mari, în care să-ți încapă toate hainele și accesoriile.

Pentru călătoria cu avionul, bagajele voluminoase sunt transportate la cală, așa că este recomandat să nu incluzi aici obiecte valoroase sau produse pe care vrei să le ai la îndemână în timpul zborului. Verifică limitele de greutate pe care trebuie să le respecți și organizează interiorul bagajului cât mai bine, în eventualitatea unui control.

Poate fi util să optezi pentru un bagaj colorat sau cu un model distinctiv, pentru că îl vei putea găsi mult mai rapid atunci când îl ridici din zona de recepție a bagajelor. Dacă ai nevoie de mai multă flexibilitate, sau te aștepți să faci cumpărături pe perioada vacanței, alege bagaje din materiale textile, cu multiple buzunare și compartimente care se pot extinde. Dacă, însă, călătorești cu obiecte fragile, ce au nevoie de o protecție sporită, un troller cu carcasă dură poate fi mai potrivit.

În cazul în care pleci la drum cu mașina personală, cel mai probabil nu vei petrece mult timp cu bagajele în mână, așa că poți opta atât pentru trollere cât și pentru genți de voiaj mai mari.

Ține cont de aceste recomandări și vei găsi bagajul potrivit pentru nevoile tale în cel mai scurt timp. Alege, pe cât posibil, produse calitative, care să reziste utilizărilor frecvente sau prelungite și ia în calcul compartimentarea și construcția bagajului pentru a te bucura de un transport cât mai facil.