Urmează să te căsătorești? Poate că îți plac Statele Unite și vrei să organizezi o nuntă în stil american. În acest sens, ar fi bine să respecți câteva reguli clare, ce pornesc de la alegerea locației și până la tradiții sau decor.

Descoperă următoarele sfaturi practice pentru o nuntă ca la carte, în stil american, astfel încât să nu dai greș.

Alege locația potrivită

Organizarea unei nunți americane începe cu alegerea corectă a locației. La americani, nunta se organizează în funcție de sezon. De pildă, dacă te căsătorești primăvara sau vara, ar fi bine să te gândești la un eveniment restrâns, pe plajă. Ceremoniile în aer liber sunt foarte populare în America, acolo unde se așează o arcadă de flori, un covor roșu și scaune dispuse pe de-o parte și de alta, pentru invitați.

În schimb, dacă te căsătorești în sezonul rece, nu vei da greș cu restaurante sau chiar hoteluri, ideale pentru petrecere.

Gândește-te la meniu

Și meniul reprezintă un pas esențial, pentru o nuntă în stil american. De obicei, viitorii miri apelează la furnizori care le oferă toate felurile de mâncare. Dacă vrei să respecți regulile unei nunți din Statele Unite, poți să-ți îndrepți atenția către firmele de catering, care îți pun la dispoziție toate preparatele care-ți plac.

La fel de populare sunt și aperitivele, deserturile și tortul de nuntă, de care ai avea nevoie și pentru o nuntă în stil românesc.

Investește în decor

În Statele Unite, mirii au libertate deplină în ceea ce privește decorul. Te poți inspira din nunțile americane, folosind steaguri sau culori specifice țării, adică roșu, alb sau albastru.

Poți să te inspiri și din filmele americane! Alege o perioadă care ți-a plăcut  din istorie și cumpără elemente specifice pentru decor. Poate ești pasionat de Marele Gatsby și vrei un decor perfect pentru anii ‘20. Dă dovadă de creativitate și optează pentru un decor care să celebreze cultura americană. Aici găsești tot ce ai nevoie pentru nuntă, de la invitații, până la mărturii ideale pentru un astfel de eveniment special.

Nu uita de petrecerea burlăcițelor sau burlacilor

În America, nu putem vorbi despre organizarea nunții, fără să amintim de petrecerea burlacilor și a burlăcițelor. Acest trend este popular și în România, așa că îl poți alege pentru o nuntă în stil american. Domnișoarele sau cavalerii de onoare vor organiza o petrecere pentru mire sau mireasă, într-o locație inedită.

Această petrecere se poate ține într-un club, sau chiar într-o destinație îndepărtată precum un city break la mare sau la munte, unde tinerii se pot distra înainte de marele eveniment.

Ține cont de tradiții și obiceiuri

În final, merită să ai în vedere tradițiile și obiceiurile care există în America atunci când se fac nunți. Deși există tradiții care sunt prezente și în alte părți ale lumii, nunțile americane se remarcă și printr-o serie de elemente specifice.

  • În Statele Unite, viitorul mire merge să ceară binecuvântarea tatălui fetei, pentru a obține acordul pentru nuntă.
  • La americani, este foarte populară alegerea domnișoarelor de onoare și a cavalerilor. Totodată, la o nuntă în America există și o persoană desemnată să prindă flori în pieptul invitaților sau să arunce petale pe jos înainte de ceremonia religioasă. De obicei, există un copil care ține verighetele și le oferă mirilor în momentul oficierii căsătoriei.
  • Înainte de nuntă, mirii își scriu jurămintele, care sunt rostite în cadrul ceremoniei religioase. Preotul întreabă dacă cei prezenți sunt de acord cu căsătoria mirilor. Dacă nimeni nu are obiecții, se pun verighetele și se declară căsătoria.
  • La petrecerea de nuntă, cavalerul de onoare sau domnișoara de onoare țin și un toast, în care spun ce părere au despre viitori miri, cărora le fac și urări.
  • La fel ca în țara noastră, în America se aruncă orezul la ieșirea din biserică, pentru bogăție și prosperitate.

 

Acestea sunt cele mai importante reguli și sfaturi pentru a organiza o nuntă clasică, în stil american. Pe care le-ai aborda?