Pentru că amintirile noastre despre copilărie se rezumă la câteva jucării care au răzbit în timp și câteva fotografii în alb-negru, m-am gândit să vorbim astăzi despre cum putem păstra cât mai multe amintiri vii pentru a ne bucura de ele peste ani.

  1. Un jurnal online. Puteți păstra în Google Docs un jurnal online în care să scrieți zilnic câte o frază despre ce s-a petrecut în familie. Nu trebuie să fie nimic complex, pentru că știm și noi că lipsa timpului își va pune amprenta și la un moment dat vom renunța la asta. O frază alături de o fotografie și atât.
  2. Puteți realiza o adresă de mail (v-am mai povestit noi la un moment dat despre acest lucru) la care să trimiteți scrisori an de an către viitorii adolescenți sau adulți. Le puteți scrie despre sentimentele voastre, puteția adăuga acolo și fotografii sau videoclipuri.
  3. „Time capsules” – sunt variante minunate pentru peste ani. Puteți alege să faceți câte una la fiecare aniversare sau una la câțiva ani și să le păstrați într-un loc special.
  4. O carte de bucate în familie. Pentru că nu puține sunt momentele în care copiii ne ajută în bucătărie puteți realiza o carte de bucate împreună. Nu uitați să menționați aici și cum v-au ajutat cei mici.
  5. Nu în ultimul rând puteți păstra câteva hăinuțe dragi. Odată ce vor crește copiii mai că nu vor crede cum de au fost atât de micuți încât să intre în hainele cu pricina.

Aflați mai multe modalități de a păstra amintirile vii peste ani pe codenamemama.com.
Sursă foto: woodleywonderworks/ Flickr.com.