Un tătic hight-tech a construit un elicopter cu ajutorul căruia este sigur că al lui copil ajunge în siguranță din casă la autobuzul care-l duce la școală. Elicopterul îi urmează fiecare pas al copilul, dat fiind faptul că în rucsacul celui mic există un dispozitiv cu GSP urmărit de elicopterul pe care există și o cameră de luat vederi. Rezultatul? Tăticul își poate supraveghea copilul de la distanță, fără ca nimeni să știe acest lucru, mai puțin el însuși.
Dacă ideea nu vi se pare deloc rea, trebuie să știți că veți avea de muncă un pic pentru a construi un asemenea gadget și că distanța dintre copil și elicopter nu poate să fie destul de mare, dar se poate – puteți afla fiecare pas ce trebuie făcut din revista IEEE Spectrum.
Să nu se înțeleagă greșit: eu chiar cred că fiecare copil are dreptul la libertate și la spațiul personal, dar sunt momente în care adulții trebuie să fie cu ochii pe cei mici, măcar pentru început până când copilul învață drumul pe care trebuie să-l parcurgă și un astfel de device poate deveni interesant în anumite situații.
Vouă cum vi se pare ideea?