Pe Ana-Maria Sterian v-am prezentat-o inainte de prima editie a Stylish Mom cu Rovena Andrei, din luna decembrie. Proaspata mamica, femeie de afaceri, calatoare infocata si mereu la curent cu ultimile noutati in materie de fashion, Ana Maria este cea care da viata personajelor din povestile Mac-Mac, fondatoarea Editurii Mac-Mac – prima editura 100% VERDE si MacMacKids.ro, partenerii nostri in seria de evenimente Relatii fericite, familii fericite – comunicare prin Metoda ESPERE®.

ana maria sterian si sotul

 “Eu traiesc pentru a calatori, pentru ca pentru mine a calatori inseamna a cunoaste, a experimenta, a ma dezvolta!”

Ce e travel-ul pentru tine? Cu ce fel de obiective/interese calatoresti?
Imi place prima intrebare a interviului; simt ca ma defineste aceasta intrebare. Eu traiesc pentru a calatori, pentru ca pentru mine a calatori inseamna a cunoaste, a experimenta, a ma dezvolta! De mica mi-a placut sa calatoresc; eram cea mai fericita in vacanta de vara cand plecam in 1-2 tabere si pe la prieteni “la tara”, eu neavand bunici in afara Bucurestiului. Primul job pe care mi l-am luat a avut ca si scop sa stang niste bani pentru vacanta de vara sa plec undeva. Am crescut sub o stea norocoasa si am calatorit mult in ultimii 15 ani. Primul zbor cu avionul a fost la 18 ani si am plecat direct la New York. Ce sa zic, o norocoasa! Calatoriile mele se impart in 2 categorii ( in curand se vor imparti in 3): vacantele cu sotul meu si city break-urile de shopping cu fetele. Atunci cand plec cu sotul meu in vacanta, scopul principal este odihna, vizitam locuri interesante, experimentam tot felul de preparate culinare, un pic de shopping si mult timp petrecut impreuna tinandu-ne de mana si bucurandu-ne unul de altul! Cand plec cu fetele in cate un city break de 3-4 zile fac un adevarat marathon de shopping si distractie. De obicei mergem in capitale, iar destinatia cea mai frecventa este Parisul. La Paris am hotelul meu preferat, strada mea de shopping preferata, locul unde mananc cea mai buna inghetata, locul unde beau cea mai buna ciocolata calda, etc.

 in desert

Ce e family travel-ul pentru tine? Ce a a dus nou in viata ta calatoritul in familie, ce inseamna pentru tine sa calatoresti in familie?
Inca nu am plecat cu Maria in nici o vacanta. Ne pregatim sa plecam in vara in Italia pentru o nunta si atunci va fi oficial prima vacanta cu copilul. Nu imi dau seama cum va fi, dar in orice caz trebuie sa fie fun..
 
ana mariaIn ce gen de vacante mergi impreuna cu familia/copilul? Ce fel de activitati vi se potrivesc?
Vacantele cu familia inseamna de cele mai multe ori destinatii exotice, cum ar fi Thailanda, Filipine, Dubai. Nu as putea spune ca avem in plan o serie de activitati de vacanta; de cele mai multe ori ne gasim inspiratia la fata locului.
 
Ce e fashion-ul pentru tine? Cata importanta are pentru tine modul in care te afisezi in public, cata atentie acorzi stilului tau vestimentar?
Imi place sa ma imbrac bine si imi place sa fiu portivit imbracata in orice situatie. Petrec zilnic cel putin 30 de minute pe site-uri de fashion sau pe magazine on-line sa fiu tot timpul la curent cu ce se poarta, iar pe de alta parte, pentru a ma inspira sa fac diverse combinatii in propria garderoba. Deviza mea este: ma imbrac bine, ma simt bine! Deci nu voi iesi niciodata din casa in niste haine aruncate la intamplare… chiar si cand ma imbrac super sport, tinuta este gandita si nu nimerita.
 
Te informezi despre trenduri vestimentare? Care sunt sursele tale de informare pe acest subiect?
Da. Asa cum spuneam mai devreme ma uit pe site-uri de fashion, pe magazine on-line, am cateva aplicatii pe mobil pe care le studiez din cand in cand, ma uit la filme si tot timpul remarc tinute interesante.
 
Stylish mom – ce iti sugereaza termenul asta? Intelegi prin el doar o mama preocupata de moda sau mai mult de atat?stylish ana maria
Stylish mom imi sugereaza o femeie care a devenit mamica si nu a uitat de dimensiunea ei de femeie, preocupata de imaginea ei atat exterioara cat si interioara. Noi suntem primul exemplu pentru copiii nostri. Stylish mom este o mamica care este preocupata si de imaginea copilului ei; eu cel putin sunt. Imi place sa o imbrac pe Maria cool, chiar daca afara ploua cu galeata si trebuie sa stam in casa. De cand fiica mea a implinit 3 luni i-am facut o rutina: dimineata cand se trezeste o dezbrac de salopeta care reprezinta pijamaua si o imbrac de zi. Cand iesim afara o schimb din nou. De multe ori incerc sa ne asortam, insa nu tot timpul reusesc. Stylish mom este o femeie complexa, preocupata atat de un stil vestimentar cool cat si de un mod de viata frumos pentru ea si puiul ei; cu preocupari atat in zona de dezvoltare a celor mici cat si pe zona de food. In plus, ea este femeia care mai are timp si de un “part time job” sau “project job”, care merge regulat la coafor si seara isi petrece cateva ore si cu sotul impartasind impresii despre ziua care tocmai s-a incheiat, facand planuri si/sau urmarind un film/serial.
 

Travel & fashion

 
Vacantele tale/iesirile tale au si componenta de shopping? Mergi in vacante cu obiectiv exclusiv de shopping?
Unele mini-vacante sunt dedicate shopping-ului! Da, sunt micile mele escapade cu fetele!

travel & shopping

Ce anume achizitionezi intr-o vacanta? Nu te limita doar la haine si doar la tine, mergi si catre alte zone (carti, design, suveniruri)
In vacantele dedicate shopping-ului: in proportie de 80% haine, pantofi, genti, 10% deocoratiuni si suveniruri si 10% carti pentru copii (sunt o sursa de inspiratie pentru business-ul meu cu Editura Mac-Mac).
 
Cum ti se pare ideea unui produs de travel care sa aiba atat componenta de family, cat si componenta de fashion? In ce destinatii vezi un astfel de produs?
Mi se pare un produs excelent! Nu imi dau seama cum va fi de acum inainte partea de travel cu copilul, insa clar voi avea in vedere alte optiuni cand voi alege destinatiile si hotelul. Mi se pare un pic mai complicat pana pe la varsta de 3 ani a copilului sa imbin distractia cu shopping-ul pentru ca eu realmente uit notiunea timpului cand intru in magazine
Photo arhiva personala Ana Maria.
Daca vreti sa vedeti cine ne-a mai povestit despre pasiunile lor in materie de calatorii si fashion, va invitam sa cititi Interviurile despre stil si shopping.

ana maria sterian

Stylish Mom – fashion & family break – Predeal 28-30 martie 2014

Stylish Mom – fashion & family break –  viziunea noastră asupra unui weekend de petrecut în familie dar și cu prietenii, pentru copii, pentru tați dar mai ales pentru mame, cu o sesiune interesantă și interactivă de stil, cu acces la spa-ul hotelului și cu atelier de creativitate pentru copii. Detalii și înscriere AICI.

stylish mom predeal