Trăim vremuri fără precedent…

Au fost săptămâni, luni de izolare…și încă lucrurile nu sunt clare. Suntem ”forțați” spre un fel de introspecție, spre un fel aparte de purificare interioară … cât de eficient am făcut-o sau o facem  vom “trăi și vom vedea”…

Mulți poate nu reușesc  (nu-i nimic există multiple șanse nr. 2 ) căci această întoarcere în interiorul “casei” presupune  disconfort  și nesiguranță, acolo e o lume a durerii, a rănilor, a plângerii, extrem de incontrolabilă pentru minte.

Ea ascunde însă foarte adânc o mare rezervă de pace și iubire.

Și  Da ca  să ajungem la diamante e nevoie să trecem prin multe probe de ostilitate și rezistentă interioară.

Oasele și dinții sunt depozitele cele mai bogate  informațional pe care le deține corpul.

Osul este structură,  static, Yin, receptiv, energie feminină .

Micile unitati dentare sunt atribute Yang,  emisive, radiante.

Ele dețin în ADN-ul celular toate momentele cu + și cele cu – ale familiei tale dar și ale  noastre ca umanitate.

…când nu vom mai avea îmbolnăviri dentare atunci putem știi că am “transcens” contrariile,  toată trauma colectivă , manifestând deja acele corpuri cristaline – structuri translucide de siliciu  și vom fi împlinit destinul nostru ca specie, acela de realizare a stării de unitate și identitate cu tot ceea ce există ( viu sau inert).

Așa arată acum un dinte, în structura densă de carbon … cum va arăta în timpurile ce vor să vină? Probabil cu o transparență absolut impresionantă, greu de imaginat deocamdată.

mindfuldentistry.life

Nu vă fie teamă să priviți în ochi trauma, nu există soluții, șunturi scăpări în exterior, cu cât o faci mai asumat cu atât puritatea va străluci în aceste organe prețioase .
Pentru a face asta e nevoie de simțuri blânde și îngăduitoare, e ca și cum ai ține în brațe cel mai neajutorat și îndurerat copil. Ai nevoie să te alini și să te calmezi pe tine, să te susții cu conștientă iubitoare în fiecare zi.
Poți să chemi în rugăciune o entitate îngerească, un animal, o plantă sau un prieten care să fie lângă tine, să îți țină un Spațiu sigur de înțelegere și procesare.
Poți să încerci să rezolvi o carie din exterior, o munca nobilă , adesea ultima soluție ,dar rădăcina “rănii” dentare și a inimii rămâne supurandă.
Va continua, se va adânci e o măsură a adâncimii traumei. Cere să ne-o însușim, să o numim ,să o adresăm ,să încetam a o proiecta sau nega, să o eliberăm prin transmutarea și transformarea ei în ”diamant”.

Pentru că în fond nu este decât o bucata de materie organică neprocesată , care n-a beneficiat încă de ”temperaturi extreme ” sau de ”presiune suficientă “.

Doar atunci afecțiunea dentară se oprește, altfel e o pură Cosmetică sub acoperire.
Fiecare dinte răspunde unei emoții, unei trăiri, iar tesuturile dentare individual răspund unui confluct psihologic.
Rezolvarea nu o va aduce medicul dentist , el e doar o ”piesa” importantă din puzzle dar nu suficientă vindecării.

Orice Metodă de Trauma Release ( eliberare a traumei) știi și adopți (în tandem cu tratamentele stomatologice) e în regulă. Nu există o cale Universală, fiecare o avem pe a noastră .

Omul este în esență arhetipal.

Viața e arhetipală .

Fiecare organ și sistem biologic, structură , funcție sau mecanism celular nu sunt decât manifestarea aparentă ,pe un anumit plan , a unuia din arhetipurile vitale, fundamentale. A despărți , a separa Manifestarea de Arhetipul său, e o mare pierdere și o neînțelegere a lucrurilor.
Cum poate fi vorba de tratamente si îngrijiri medicale dacă doctorul nu știe înainte de toate să integreze fiecare ființă umană în ordinea lumii, în arhitectura sacră a universului și a Vieții ?

Dr. Jean Marc Kespi, președintele asociatiei franceze de acupunctură spune că medicul este doar un instrument al Universului și un însoțitor al unei Providențe despre care adesea nu știe nimic…

Dintele este litera ebraică Shin:

mindfuldentistry.life

De forma unui trident; cele 3 brațe reprezintă symbolic cele 3 tipuri de țesut dentar: Smalț, Dentina, Țesut pulpar – Triada, în care regăsim unitatea tainică a Sfintei Treimi, Acu rol primordial nu doar în facerea lumii așa cum o vedem dar mai mult, e un simbol al Totalitații Lumilor create. Dintele probail că desemnează atât “coroana” cât și pe cel “încoronat” .

Coroanele dentare așezate umăr lângă umăr, una în continuarea celeilalte, în spatele buzelor, seamănă cu un ultim păzitor al pragului, spre realitatea Divină, protejând limba, sabia și cuvântul, si ducând un dialog constant cu un alt mare păzitor de prag, cel dintre conștient și subconștient.

mindfuldentistry.life

Cristos in glorie, Logos, Limba Cuvântului Cosmic, în mijlocul coroanelor dentare
Cristos în slavă, din Coroana Aleșilor ce înconjoară timpanul basilicii din Vezelay

Avem 32 de dinți și un număr dublu de 64 de hexagrame în I Ching, cartea Schimbărilor, cartea Transformării ,una din cele mai importante și complexe texte ale antichității extrem orientale.
Dar și 64 de chei genetice conform sistemului contemporan de autocunoaștere descris de Richard Rudd în cartea cu același nume.
Hexagramele sunt formate prin suprapunerea a 2 trigrame, șase linii întrerupte sau continue ce corespund principiului feminin sau masculin,Yin și Yang, polaritatilor.
Așadar fiecarui dinte îi corespund 2 hexagrame , 2 chei genetice partenere de programare și sunt mult mai activ implicați în procesul de facere și “pre-facere” al omului, decât am crede.
La fel ca în cazul Templului lui Apolo din Delfi care are cuvintele” cunoaște-te pe tine însuți “gravate în pronaos, tot la fel I Ching-ul este în esență și în ambiguitatea ei, o oglindă către propriul sine ce trece prin procesul de dezvoltare psiho-emoționala.
Viața cuprinsă între naștere și moarte este povestea unei reîntoarceri… reîntoarcerea” Omului de jos” ,a lui Adam, din lumea lui Ma, la “Omul de sus” ,în lumea lui Mi, a lui Elohim… spune Annick de Souzenelle.
În consecință dacă spunem Dinți vorbim de fapt de un Univers Holografic ce reflectă întregul parcurs Uman.
Să dăm credit și atenție acestor organe perlate , mult invadate mecanic și prea puțin Ascultate!

… toate ” îmbolnăvirile ” dentare sunt practic locuri în care lumina s-a stins, locuri în care nu ai onestitate cu tine și cu lumea, locuri în care te minți sau te manipulezi constant pe tine căci:
Seara, ziua ,dimineața
Se tot contrazic întruna
Adevarul și minciuna…

Merlin spunea că fiecare minciună ucide o parte de lume iar Jeremy Irons ( Aramis, din filmul ” Omul cu masca de fier” ) vine să ne întrebe : – “dacă crezi că o minciună poate să distrugă o viață , un adevar poate să- i redea sensul?”
O trauma neprocesată e cea care umbrește TRANSPARENȚA ȚESUTULUI (indiferent ce țesut am analiza).
Umbrește transparența minții, transparența relațiilor, transparența
și frumusețea Cerurilor … Doar tu poți să pătrunzi acolo, sunt rănile strămoșilor tăi, codurile vieții tale.

mindfuldentistry.life

În fiecare zi ai o imagine a ta în oglindă, da?
În unitățile dentare poți privi toată zestrea umană a familiei tale. Iar lumina care se reflectă din ele ești Tu, Lumina de la Soarele tău central, acel Sine care ai venit să fii.

Într-un moment de Pauză de la iureșul de Gânduri, puteți să scrieți o scrisoare atâtor generații și generații de Ființe umane care au trecut prin materie doar privindu- vă și onorându- vă dinții… Sunt cu toții “încastrați” acolo.

Nu pot să vă Indic cuvintele, ele ar fi ale mele…
E nevoie să vă scufundați în liniștea acestor organe, liniște ce capitonează fonic multă expresivitate de mișcare vibratorie din sânge, limfă , lichid dentinar și multă electricitate frenetică pulsatorie a incredibilei încărcături nervoase.
Fii sincer cu tine, alchimizează tensiunea, agitația, neliniștea, suferința pe care o descoperi și apoi te poți declara un Om liber.
Doar așa devii Omul care ai venit să Fii!
Doar așa vei instaura armonie în corp și în toate!

Cum spune Tudor Arghezi în ” Testament” :
“Din bube mucegaiuri și noroi
Iscata-am frumuseți și prețuri noi…”

Sau Dumitru Delca în ”Renunțare și Dorința” :
”Nu mai vreau ca să trăiesc în fum…
Vreau în viață să -mi aleg alt drum…
Nu mai vreau să rătăcesc în ceață…
Vreau să-mi construiesc o nouă Viață”.

DINȚII ne vorbesc zilnic nu numai de originile noastre dar și despre modul în care ne reprezentăm realitatea, ne exprimăm trăirile și emoțiile, ne respectăm valorile cele mai profunde,facem totul să ne radiem Esența în lume.
Mulțumesc cu recunoștință dinților mei, de la ei a venit Inspirația acestei scrieri.
Poate simți să împărtășești experiența ta dentară, oricum ar fi ea.
Îti mulțumesc și ție celui/celei ce o vei face.
O primesc cu curiozitate și cu inima deschisă.

ANAMARIA SANDUTAANAMARIA SANDUTA
Fost medic ortodont acum medic de medicină integrativă
Femeie între femei
Femeie între bărbați
Literă între litere
Copil între copii
Frunză între Frunze
Microunivers într-un Multivers
Căutatoare de claritate și integralitate
Fondatoarea mindfuldentistry.life
Misiunea mea este Susținerea Viului, facilitarea unor procese interne și externe ce să prevină disfuncționalități iar atunci când ele déjà există să asigure reîntoarcerea la armonie cu mijloace cât mai simple, cât mai în acord cu Viața.
Acum fac consultații în special Online de stomatologie conștientă, cine are nevoie îmi poate scrie pe pagina de FB- MINDFULDENTISTRY ( emailul site-ului are o disfuncționalitate momentan).