Orice viitoare sau proaspata mamica nu isi doreste decat ca bebelusul sau sa fie sanatos si sa dezvolte armonios. Pentru aceasta este esentiala grija pe care ea o acorda propriei sanatati in perioada sarcinii si a alaptarii. Iar remediile naturiste sunt o solutie buna in aceste perioade pentru a trata eventualele raceli si gripe c ear putea sa o afecteze pe mama.
Dupa cum bine stim, perioada sarcinii este una extreme de sensibila, datorita schimbarilor care se produc in corp, iar pentru siguranta bebelusului, majoritatea medicamentelor sunt interzise. Tratamentele naturiste sunt cele mai recomandate in caz de raceala si gripa, insa administrarea lor se va face doar dupa consultarea unui medic specialist.
Daca ai racit, iar febra ti-a cuprins tot corpul, cea mai simpla solutie pentru a o reduce sunt sosetele imbibate in otet cu apa. Este un “leac babesc”, insa foarte eficient si fara efecte negative asupra sarcinii sau alaptarii.
Contra durerilor in gat poti apela cu incredere la feliute de lamaie peste care ai pus 1-2 lingurite de miere, iar pentru a grabi vindecarea, poti actiona si din exterior punandu-ti felii de cartof stropite cu spirt si legate cu ajutorul unei carpe din bumbac in jurul gatului.
Tusea este o manifestare neplacuta a gripei, iar pentru a o calma siropul de ridiche neagra (pe care o tai in doua, o scobesti in mijloc si pui putin zahar pentru a ajuta la extragerea lichidului) sau de patlagina sunt cele mai indicate remedii.
De asemenea, pentru a grabi vindecarea, o alimentatie bogata in vitamine si minerale, dar mai ales in vitamina C, este cel mai recomandata, deoarece ajuta corpul intr-un mod bland sa lupte contra virusilor.
Remediile homeopate sunt cele mai sigure atat pentru mama, cat si pentru bebelus, ele fiind naturale si continand doar o cantitate mica din ingredientul activ. Ele au la baza extracte precum cel de Eupatorium Perfoliatum, care ajuta la diminuarea febrei, Gelsemium, care lupta contra durerilor de cap si oboselii, sau Aconitum, ce reduce inflamatia tractului respirator.