Tema: Oana spune că are de făcut pentru școală o compunere cu titlul “Tradiții românești”. Voi la ce v-ați gândit când ați citit titlul?

traditii romanesti

Sursa foto: http://bit.ly/ghYBF4

Pui de compunere 1 – Care sunt tradițiile românești care îți plac cel mai mult? Poate cele de la Sărbătorile de Iarnă, când vine Moș Crăciun sau se face bradul sau cele de Paște?
Ce ti-ar plăcea să mai existe pe „lista de tradiții”? Mai multe zile în care să existe cadouri? O nouă sărbătoare? Cum ar arăta acea sărbătoare pentru tine? Dar pentru ceilalți? Ce se celebrează? Inventează un personaj mitic ce trebuie musai de sărbătorit la români. Povestește despre el, ce face, de ce este el un personaj important, cum ar trebui să fie sărbătoarea, când să fie ea, ce trebuie să facă românii pentru a se distra la aceas sărbătoare?
Pui de compunere 2 – Războiul sărbătorilor (personificarea sărbătorilor)
Într-o zi Crăciunul s-a supărat pe Paște și a decis să dispară. Lumea nu mai vedea data de 25 decembrie ca pe una importantă, copiii nu mai primeau cadouri, toată lumea uitase de sărbătoare, în afară de Paște. Paștele, deși la început era vesel că va fi singura sărbătoare importantă, s-a gândit că românii sunt mult prea triști fără Crăciun așa că încearcă să-l convingă să se reîntoarcă.
Povestește cu multe amănunte despre discuțiile dintre Paște și Crăciun, dintre Paște și alte sărbători.
Pui de compunere 3 – Diferențe și asemănări între  tradițiile românești și cele din altă țară
Caută pe Google să vezi cum se face o nuntă în China sau în India. Vezi care sunt diferențele și asemănările dintre chinezi și români/indieni și români.
Apoi alege altă țară și vezi cum se sărbătorește un botez.