Tema – opinia despre lucrurile pe care le cumpără și le adună oamenii.

lucrurile pe care le cumperi

Sursa foto: http://bit.ly/eFe0iz

Pui de compunere 1 – Cererea vine din partea cuiva care este în clasa a IX-a deci primul pui de compueri zic să-l fac ceva mai cuminte, pentru elevii din clasele mai mari. 🙂
Cam câte lucruri ați cumpărat în ultimul an? Așa este că nu aveți cum să țineți minte care este numărul pentru că sunt extrem de multe?
Încercați atunci să vă gândiți la câte lucruri ați cumpărat în ultima săptămână și faceți un calcul pe o lună, apoi pe un an.
Să spunem că sunt 100 de bucăți. 100 de bucăți dintre care nu cred că aveți nevoie de mai mult de 20 de lucruri. Ce se întâmplă cu restul?
De ce cumpărăm lucruri pe care nu le folosim? Ne poate influența atât de mult publicitatea încât să cumpărăm multe dintre lucrurile de care nu avem nevoie?
Cât contează pentru tine un ambalaj? Îți poate influența deciziile când te decizi să cumperi ceva? Dar firma care a realizat acel produs?
Pui de compunere 2 – personificarea lucrurilor pe care le cumperi și nu le folosește nimeni.
– Au o viață proprie, o lume proprie în care ele trăiesc și sunt fericite ori triste?
– Mor odată ce le-ai lăsat fără să le utilizezi?
– Pleacă de la tine din casă și își găsesc drumul către altă casă?
Pui de compunere 3 – Produsele de pe rafturi vorbesc cu tine atunci când ești într-un magazin. Te îndeamnă să le cumperi și să le oferi o casă. Deși nu ai nevoie de multe dintre ele, după rugăminți fierbinți decizi să le cumperi numai să le vezi fericite.
Spor!