Tema: Imagineză-ți un posibil Moș numărul trei. Realizează o compunere care să conțină numele moșului, semnalmente, biografie, activitatea sa anterioară pe scurt. Prezintă și promisiunile lui.

Pui de compunere 1 – de așteptat
Ce au în comun Moșii numărul 1 si 2? Sunt băieți buni și le aduc copiilor cuminți lucruri drăguțe. Să ne imaginăm cum ar fi un Moș numărul 3 mai altfel…
– Un moș rău care le oferă cadouri spectaculoase copiilor care fac prostii
– Moșul de rezervă, care trece la treabă dacă se îmbolnăvește unul dintre ceilalți doi
– Unul dintre cei trei moși nebuni, vecini de-ai tăi, fiecare susține că el e adevăratul Moș Crăciun. Aruncă cadourile copiilor de sub brad și promit că le vor înlocui cu unele mai frumoase.
– Un moș foarte șmecher, purtătorul de cuvânt al Peștișorului de Aur

Oricare variantă ai alege, imaginează-ți tu cum ar arăta un astfel de moș, cum ar fi ajuns să fie moșul numărul trei, ce a mai făcut înainte, ce promite…

Pui de compunere 3 – și mai altfel
O echipă de casting caută de mult un moș “numărul trei” care să joace într-o reclamă pentru un client important (imaginează-ți și la ce e reclama cu trei moși). I-au găsit pe primii doi, și abia acum au un candidat care se potrivește pentru al treilea rol.

Nume și semnalmente: Inventează un nume, descrie-l fizic cum vrei tu.

Activitate anterioară: povestește că a jucat deja în mai multe reclame (eventual spune și la ce a făcut reclamă).

Biografie: este un neamț refugiat în România, care a fost actor și a jucat în multe filme cu războaie (sau orice altă poveste care corespunde cu scenariul reclamei inventate de tine).

Promisiuni: imaginează-ți ce ar putea promite un bătrân pentru a convinge o echipă de filmare (să nu adoarmă la filmări, că papagalul lui chiar știe să vorbească… etc.)

Spor la scris!