Copilul primeste tot ce-i oferim, daca-i oferim beton si plastic, probabil ca isi va dori si mai incolo, daca-i oferim iarba si
sunet de greieri, va dori sa se reintoarca in natura, si sa auda dimineata si altceva decat alarmele masinilor din parcare.
Noi, Bianca si Stefan, cu pasi mici, inarmati cu un pic mai mult curaj, cu masina plina pana la refuz,  am incercat dupa primul an
sa mergem cu copilul mai mult decat in parc, sau pe Valea Prahovei. Si asa incet, incet am pornit cu cortul prin tara.
excursie cu cortul cu copil mic
Am inceput plimbarile cu cortul din aceasta vara. Din pacate nu mai mergem prea des la munte, asa cum faceam in liceu sau in facultate, insa incercam totusi sa tinem pasul si sa nu fim de-a dreptul pantofari.
In saptamana ce tocmai s-a incheiat Stefan jr. a avut ocazia sa doarma pentru prima data in cort, la Nocrich, judetul Sibiu. A dormit 3 nopti fara probleme, noi am fost cu siguranta mult mai stresati si mai inghesuiti decat el. Saptamana urmatoare continuam cu inca o serie de 8 nopti in cort, de data aceasta in Fagaras, in zona Sambata de Sus.
Echipamentul pe care-l folosim pentru noi si pentru el este alcatuit din:

  • cort 3 persoane – pana acum ni se parea mare, insa de aceasta data ne-am inghesuit in el
  • saltelute
  • sac de dormit pentru copii Arpenaz
  • bocanci drumetie copii Quechua
  • polar Quechua copii
  • sapca cu protectie pentru urechi si gat
  • pentru drumetii – un mei tai si imprumut o manduca
  • crema de soare factor 50 pentru copii fara parabeni
  • lotiune antitantari pentru copii fara parabeni

Aerul de tara i-a crescut pofta de mancare copilului nostru, miscarea l-a determinat sa doarma de 2 ori in timpul zilei, iar seara sa cada lat in jurul orei 21.30 -22.00. Jucariile aduse de acasa au fost ignorate total, mult mai interesante fiind animalutele, oamenii din jur, pietrele din curte, nisipul de pe jos, sau lemnul scaunelor.  Iarba si pietrele au fost testate cu picioarele goale, cu putin protest, semn ca este necesar sa-l provocam mai des in aceasta directie.
cu cortul si copilul mic
De-abia asteptam sa continuam sa ne umplem sufletul si inima cu aer curat de munte, cu verdeata, cu stanci, cu cer albastru, cu foc si cantec de chitara.
Sursa foto principala: Katie@! / Flickr
Sursa celelalte foto: Bianca