Din secunda în care am aflat de Woogie am știut că va fi o jucărie extraordinară și un pretext excelent pentru ca cei mici să își exerseze engleza. Una dintre activitățile favorite ale Ioanei când prinde iPhone-ul meu este să facă conversație cu Siri. Woogie este un Siri cu corp, expresii faciale and so much more.
Suntem foarte fericiți să ne numărăm printre cei 30 beta-testeri Woogie și să contribuim cu feedback către echipa de români care a creat aceast jucărie ștințifico-fantastică. Vom reveni cu mai multe amânunte după ce îl primim dar până atunci vă lăsăm cu mai multe amănunte despre Woogie, scrise chiar de echipa din spatele proiectului.
 
Hi, Woogie!”
“Hi, what’s up?”
Sunt primele cuvinte pe care ți le-ar spune Woogie, micul asistent personal ce poate deveni partenerul de învățătură al copilului tău. Da, Woogie e un extraterestru curios ajuns pe Pământ, e puțin dezorientat și are nevoie de un prieten uman cu care să facă echipă și să petreacă timp, învățând și împărtășind din cunoștințele sale. 
Cine este, mai precis, Woogie?
Suntem o echipă de români cu experiență și cunoștințe specifice industriei, ce construim o tehnologie menită să adreseze și să rezolve probleme comune și inerente în viața oricărui părinte. Cum? Woogie!
Woogie e (până în acest moment) un prototip ce își propune să ajute copiii între 6 și 12 ani să învețe mai ușor, cu drag și să-și sporească cunoștințele generale. Știe să comunice doar în limba engleză, dar asta nu mai e demult o problemă pentru cei mici. Îl creăm pe Woogie pentru ca atât părinții, cât mai ales copiii să descopere ce cool și interesant este să înveți prin comunicare directă, în detrimentul tabletei sau a smart phone-ului. Și asta pentru că Woogie oferă răspuns, interacțiune, o modalitate nouă, diferită de a relaționa cu tehnologia.
Ca să intrăm în detalii tehnice, Woogie este un gadget cu voce, hardware cu inteligență artificială ce folosește tehnologie speech recognition și machine learning, se alimentează constant de la priză și rămâne în camera copiilor pentru a le împărtăși informații relevante (în funcție de vârsta, sexul copilului și, desigur, anul școlar).

L-am creat pe Woogie pentru a fi un companion amuzant, care face glume și pune muzică, oferă o interacțiune similară celei umane și ajută copiii să rezolve, să repete și să-și însușească noțiunile predate la școală, în activități extracuriculare sau pur și simplu curiozități. Credem că Woogie poate fi o cale naturală de a comunica cu tehnologia.
Woogie este în acest moment un prototip denumit Beta-Woogie (MVP – Minimum Viable Product) și știe să facă o mulțime de lucruri: răspunde la întrebări enciclopedice, al căror răspuns poate fi găsit pe site-uri de tipul Wikipedia (de exemplu: ”Define..” sau ”What is..”), la întrebări mai complicate, cum ar fi cele de comparație (”What is the difference between mammals and reptiles?” sau ”What is the tallest mountain in the world?”), pune muzică, spune povești scurte la comenzile ”Tell me a story” sau zice glume la comanda ”Tell me a joke”.
Unde îl putem întâlni și testa pe Woogie?
Woogie are nevoie de prieteni, de early adopters – ambasadori ai acestui concept – și de investitori pentru dezvoltarea produsului.
Prietenii sunt tare importanți. Sperăm să devii unul dintre ei, așa că te invităm cu drag să faci cunoștință cu Woogie în cadrul unui test sau, și mai simplu, prin adoptarea temporară a unui Beta-Woogie pentru copilul tău. În cutia lui Beta-Woogie vei gasi toate informațiile despre Plug and Play pentru o primă experiență grozavă. Aici afli cum îl poți obține pe micul prieten extraterestru.
woogie_2
Care sunt planurile de viitor
Suntem bucuroși că s-au spus multe lucruri frumoase despre Woogie, cum ar fi că e cel mai tare start-up românesc din ultimii ani (a trecut prin acceleratorul MVP Academy, a câștigat 200 Seconds of Fame organizat de ICEE Fest, iar din toamna va fi parte din Boot Camp London, poate cel mai bun accelerator hardware din Europa) și că, în era inteligenței artificiale, a realității augmentate și a smart house-ului, poate deveni un fenomen mondial.
Este în plin proces activarea și testarea locală a 30 de Beta-Woogie, pregătim intens campania Kickstarter din noiembrie 2016 și apoi lansarea pe piața din SUA.
Cine sunt părinții lui Woogie
Woogie e un startup tech românesc dezvoltat de o echipă de 10 oameni ce au competențe și experiență extinsă în hardware, software, inginerie, marketing, au lucrat împreună în proiecte de educație, storytelling, crowdfunding șamd. Echipa lui Woogie este condusă de Bogdan Coman, ce are 20 de ani de experiență antreprenorială. 
Mai multe informații despre Woogie se găsesc pe website, pe grupul de Facebook Woogie Friends și pe pagina de brand. Iar despre echipa, mai multe pe www.aliensbydaria.com