Azi vreau să vă povestesc despre un unt pe care îl puteți consuma cu mare încredere, indiferent că îl puneți în mâncare sau pe piele sau pe păr. Cum se poate așa ceva? Poate exista un produs pe care să îl folosești în cosmetică și pe care să-l și poți mânca?

Despre untul de cocos

Untul de cocos se extrage din miezul nutritiv al nucilor de cocos tinere. La temperatura camerei untul de cocos este în general solid, însă prin încălzire ușoară începe să devină lichid, luând numele de ”ulei de cocos”.  Acesta este și un “indicator de calitate”, spune Dr Langa Olivia-Diana (crudsisanatos.ro): “Dacă preparatul își schimbă starea de agregare la trecerea de la cald la rece sau invers, avem de-a face cu un produs organic, presat la rece (deci neprocesat termic). De asemenea, mirosul untului de cocos este un indicator sensibil în acest sens, marea majoritate a produselor de pe piață sunt dezodorizate, ca urmare a extragerii untului de cocos la temperaturi înalte”.

Este unul dintre cele mai delicioase ingrediente pentru torturi, prăjituri ori bombonici din nuci. Untul de cocos poate fi folosit și ca ulei de corp, cu deosebite proprietăți reparatorii tisulare și anticelulitice.

Știați că:

– Untul de cocos nu îngrașă?

– Se găsește 100% în stare raw, organică, nehidrogenat, nerafinat, fără grăsimi trans, fără solvenți?

– Din punct de vedere nutrițional: untul de cocos conține în proporție de 90% grăsimi saturate, dar totuși sănătoase.

De ce să consumăm unt de cocos

– Are rol antiacneic;

– Ajută la vindecarea frumoasă și rapidă a cicatricilor și a echimozelor (vânătăi);

– Adjuvant în tratarea diferitelor probleme ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme etc;

– Ajută la creșterea și regenerarea părului. Reduce mătreața;

– Ajută în procesul de slăbire deoarece: accelerează metabolismul bazal, nu se depune ca și substanță de rezervă în țesuturile adipoase hipodermice;

– Este foarte bun pentru sistemul imunitar: crește rezistența antivirală, antibacteriană, antifungică, antiparazitară;

– Detoxifiant (îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului și a rinichilor);

Mai multe informații despre proprietățile untului de cocos puteți citi pe crudsisanatos.ro.

Să vă spun ce bunătățuri voi prepara în viitorul apropiat, în care voi folosi și unt de cocos? În primul rând o prăjitură de ciocolată, o budincă, poate chiar niște bomboane sănătoase și super sățioase. Și sigur voi folosi untul de cocos și pentru ten. Și o să vă spun și cum stă treaba cu vânătăile pe care mi le mai lasă domnișoarea mea, în trecere, prin diverse sărituri acrobatice…

Sursa foto

 

Cine este Crud și sănătos?

logo_transp_CSCrud și Sănătos este un concept născut din dorința de a oferi informații medicale utile și avizate în direcția unei alimentații sănătoase. În 2011 am creat primul magazin online de superalimente din Romania, iar în 2013, cu ajutor de Sus, am deschis primul cabinet de Nutritie Raw-Vegană din țară, la Cluj-Napoca.

Dacă vrei să te documentezi despre cum să-ți construiești o viață sănătoasă, despre cum să mănânci corect, potrivit stilului tău de viață, despre cum să slăbești sau să acoperi carențele alimentare, despre superalimente și beneficiile lor sau poate despre cum să faci tranziția către un stil de alimentație (raw) vegan  – intră pe www.CrudsiSanatos.ro (cabinetmagazin onlineblog sau pagină de Facebook). Aici te așteaptă Dr. Langa Olivia-Diana: medic, terapeut și raw-nutriționist, care îți va ghida pașii către Sănătate și Bunăstare.

Comentarii prin Facebook (recomandat)

comentarii

Pin It on Pinterest

Share This