Ulei de cocos – un ulei pe care îl puteți consuma cu mare încredere, indiferent că îl puneți în mâncare sau pe piele sau pe păr. Cum se poate așa ceva? Poate exista un produs pe care să îl folosești în cosmetică și pe care să-l și poți mânca?

Despre uleiul de cocos

Untul de cocos se extrage din miezul nutritiv al nucilor de cocos tinere. La temperatura camerei untul de cocos este în general solid, însă prin încălzire ușoară începe să devină lichid, luând numele de ”ulei de cocos”.  Acesta este și un “indicator de calitate”, spune Dr Langa Olivia-Diana:

“Dacă preparatul își schimbă starea de agregare la trecerea de la cald la rece sau invers, avem de-a face cu un produs organic, presat la rece (deci neprocesat termic). De asemenea, mirosul uleiului de cocos este un indicator sensibil în acest sens, marea majoritate a produselor de pe piață sulei dezodorizate, ca urmare a extragerii uleiului de cocos la temperaturi înalte”.

Este unul dintre cele mai delicioase ingrediente pentru torturi, prăjituri ori bombonici din nuci. uleiul de cocos poate fi folosit și ca ulei de corp, cu deosebite proprietăți reparatorii tisulare și anticelulitice.

Știați că:

– uleiul de cocos nu îngrașă?

– Se găsește 100% în stare raw, organică, nehidrogenat, nerafinat, fără grăsimi trans, fără solvenți?

– Din punct de vedere nutrițional: uleiul de cocos conține în proporție de 90% grăsimi saturate, dar totuși sănătoase.

7 motive pentru care e bine să folosim ulei de cocos

  1. Are rol antiacneic;
  2. Ajută la vindecarea frumoasă și rapidă a cicatricilor și a echimozelor (vânătăi);
  3. Adjuvant în tratarea diferitelor probleme ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme etc;
  4. Ajută la creșterea și regenerarea părului. Reduce mătreața;
  5. Ajută în procesul de slăbire deoarece: accelerează metabolismul bazal, nu se depune ca și substanță de rezervă în țesuturile adipoase hipodermice;
  6. Este foarte bun pentru sistemul imunitar: crește rezistența antivirală, antibacteriană, antifungică, antiparazitară;
  7. Detoxifiant (îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului și a rinichilor);

Ulei de cocos – încă 11 motive pentru care să îl folosiți.

 

Uleiul de cocos poate fi folosit cu succes ca remediu natural impotriva pneumoniei. In urma unui studiu efectuat pe o serie de pacienti suferinzi de pneumonie, ce au consumat regulat acest ulei, s-a constatat o ameliorare si calmare a simpomelor specifice acestei boli. Acest fapt a condus la reducerea perioadei de spitalizare si implicit diminuarea cheltuielilor medicale. Astfel, uleiul de cocos este o alternativa naturala, eficienta si fara efecte secundare a medicamentelor traditionale.

Alte beneficii ale consumului de ulei de cocos sunt reducerea riscului de diabet zaharat, a bolilor de inima si imbunatatirea nivelului colesterolului in sange. Cercetarile s-au facut pe femei cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Unele au fost instruite sa ia un supliment de 30 ml ulei de soia, in timp ce restul au luat un supliment de 30 ml ulei de nuca de cocos, pe parcursul a 12 saptamani. Subiectii au facut si cateva exercitii moderate ca intensitate in toata aceasta perioada. Rezultate studiului au scos la iveala ca desi toate participantele au prezentat o scadere a indicelui masei corporale, numai femeile care au luat suplimentul din ulei de nuca de cocos au prezentat o scadere notabila a circumferintei taliei. Acest lucru a condus implicit la scaderea riscului de boli precum diabet zaharat de tip II si boli de inima. Studiul a aratat de asemenea faptul ca participantele au prezentat o imbunatatire a nivelului colesterolului in sange.

In urma cercetarilor s-a constatat ca uleiul de nuca de cocos ajuta la prevenirea osteoporozei, deoarece acesta ajuta la absorbtia nutrientilor precum calciu si magneziu, minerale esentiale in lupta cu aceasta afectiune.

Mai mult, acizii grasi din uleiul de nuca de cocos produc mai multa energie decat tesut adipos, imbunatatind astfel metabolismul si prevenind oboseala.

De unde cumpărăm ulei de cocos?

Găsim ulei de cocos sau ulei de cocos în diferite forme și pentru diferite întrebuințări. Pe Vegis găsești mereu produse de la cei mai buni producători, produse BIO, certificate organic, la cel mai bun preț din piață și mereu pe stoc.

Consultă toate tipurile de produse pe bază de cocos și prețurile lor.

Ulei de cocos – opțiuni și prețuri

Citește și…

Superaliment special pentru femei – pudra de MACA

Azi vă povestesc despre Maca, plantă asemănătoare cu ridichea, înrudită cu broccoli și originară din America de Sud (mai exact din Peru). Da, mergem așa de departe să găsim un remediu pentru multe probleme feminine. Nici bărbații n-ar trebui să se ferească de Maca…citește mai departe

Comentarii prin Facebook (recomandat)

comentarii

Pin It on Pinterest

Share This