mother and childSalină la tine acasă? Da! Ajutor pentru toată familia în lupta cu răcelile. Sau cu prevenirea lor! Sună prea bine să fie adevărat? Credeți că este doar așa, o invenție? Vă spun eu: este o SUPER invenție!
Știm cu toții ca prima – și una dintre cele mai mari griji sau mai bine – frici – ale unui părinte – atunci când devine părinte – este primul strănut de răceală al copilului, primii muci, prima febră, primele picături în nas, primul aspirat cu diverse ustensile, prima noapte nedormită din cauza răcelii. Nu zicem de altele mai rele. Cam astea sunt cele mai frecvente. Vreau să vă spun că există o invenție super utilă părinților, pentru copii dar și pentru adulți. Pentru toată familia. Ea se numește inhalator salin cu emisie controlata de aerosoli pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii – pe scurt: SaltMed.

Știați că…

– un copil între 2 și 4 ani, cu mecanisme intacte de apărare antiinfecțioasă contactează în medie 7 până la 10 infecții respiratorii pe an? Această vulnerabilitate scade o dată cu creșterea în vârstă, astfel încât în jur de 10 ani, rata infecțiilor respiratorii scade la 4-6 pe an. Așadar, înseamnă că unele infecții respiratorii ajută practic la întărirea sistemului imunitar. Corpul unui copil învață cum să se lupte cu virușii și cum să se protejeze singur de agresiuni. Organismului însă are nevoie să fie susținut și prin alimentație și alte obiceiuri sănătoase.
– în fiecare an, copiii pot dezvolta mai multe episoade de infecții acute de căi respiratorii, cel mai frecvent fiind afectate căile respiratorii superioare (nasul, faringele, laringele), infecții ce se pot extinde și complica prin inflamarea urechii medii (otitele) sau a sinusurilor (sinuzitele). Căile respiratorii inferioare sunt ceva mai rar afectate de infecții, dar nici cazurile de bronșită, bronșiolită sau pneumonie la copii nu sunt o raritate în sezonul rece – spune dr. Tamara Movileanu, specialist haloterapie.
– statisticile arată că un sfert dintre români suferă de afecțiuni respiratorii – pe primul loc se află rinita alergică, urmată de afecțiuni precum astmul bronșic, bronșita, bronhopneumopatia obstructivă cronică, precum și alte tipuri de alergii.

Ce este SaltMed

SaltMed este un tratament adjuvant natural, ce utilizează sare de mină în stare uscată, fără nici un fel de alți compuși chimici artificiali. Este lipsit de contraindicații, nu generează reacții adverse și este ușor de administrat, inclusiv la copiii mici.
Terapia cu SaltMed este o forma avansată de terapie salină, care adaugă clasicei metode de utilizare a aerosolilor o tehnologie nouă, ce ajută particulele de sare active terapeutic să ajungă în profunzimea tractului respirator. O oră de terapie cu SaltMed = o zi în salină!

 
tehnologie SaltMed

De ce să folosești inhalatorul salin SaltMed

Suntem în sezonul rece și în această perioadă, odată cu scăderea imunității, circulația germenilor, frig, umiditate, alimentație mai săracă în fructe și legume, mai puțin soare, așadar mai puțină Vitamina D naturală –  căile respiratorii își pierd capacitatea de apărare și devin adevărate “porți de intrare” pentru virusuri, bacterii și alti agenți patogeni. Astfel, utilizarea SaltMed timp de o oră pe zi, conform indicațiilor, garantează aceeași eficacitate ca și aceea a unei zile întregi petrecute în salină. Utilizarea cu regularitate a terapiei cu SaltMed este recomandată pe toată durata sezonului rece, aceasta contribuind în timp la eliminarea episoadelor sezoniere infecțioase (răceli, gripă), precum și la reducerea episoadelor de infecții recurente ale aparatului respirator la copiii cu risc crescut (polipi, imunitate scăzută, boli cronice).

Avem rezultate bune în tratarea copiilor cu probleme în sfera ORL sau pneumo iar inhalatorul este deja folosit în spitale de copii și născuți prematuri. Prin scăderea inflamației la locul infecției și asigurarea unui drenaj eficient, sunt înlăturate simptomele date de obstrucție și stagnare a secrețiilor în arborele respirator: nas înfundat, senzația de presiune la nivelul sinusurilor, durerea din otite, amigdalite și sinuzite sau tusea persistentă” spune dr. Tamara Movileanu, specialist haloterapie.

Haloterapia (terapia cu sare – inhalatorul salin) păstrează curată mucoasa sistemului respirator. Astfel, copilul nu se va mai îmbolnăvi deloc la revenirea în colectivitate (după vacanța de Crăciun, de exemplu) sau se va observa că infecțiile respiratorii de sezon vor dura mai puțin.

Terapia cu aerosoli salini

Scade inflamația mucoasei. Popular, se spune că sarea “trage răul”
Fluidizează secrețiile. În același timp cu scăderea inflamației din țesut, apa care ajunge în filmul de mucus îl face pe acesta mai fluid și astfel își reintră în funcția de drenaj.
Crește imunitatea locală – Ionii din sare intervin în relații celulare și modulează imunitatea – pe de o parte, scade răspunsul alergic (de aceea terapia salină este indicată și în alergii) și pe de altă parte, crește răspunsul imun, cel contra infecțiilor.

Mai multe informații interesante despre beneficiile tratamentului cu sare sau despre tratarea sinuzitei găsiți pe blogul SaltMed.
 

Cum se folosește

Înainte de utilizare musai să citiți instrucțiunile de folosire care vin odată cu trusa completă. Aceasta conține: pompa, un tub flexibil (foarte lung, foarte bun pentru copiii care se mișcă), masca de inhalare (vine în varianta pentru adulți, se poate achiziționa și una mai micuță, pentru copii), cartușul cu sare, recipientul special cu agent de uscare (în care se depozitează cartușul atunci când nu se folosește – foarte important, pentru a nu se umezi sarea).
Ce mai trebuie să știți:
– cartușul cu sare trebuie să fie ținut în poziție verticală pentru ca aerul să circule corect și complet (pentru o eficiență sporită), astfel că nu este indicat a se folosi în timpul somnului.inhalator salin saltmed
– furtunul – tubul flexibil este suficient de lung astfel încât pompa (care nu este chiar foarte zgomotoasă) să fie mai departe de copil (și astfel, să deranjeze mai puțin).
– masca se poate curăța și dezinfecta (și folosi la mai mulți membri ai familiei).
– cartușul normal (cu care vine aparatul) durează cam 40-50 de ore de folosire. A nu se folosi mai mult de 3 luni de la deschidere. O ”ședință de terapie” poate dura între 30 / 60 de minute pe zi (minim) și maxim…cât rezistă copilul (sau adultul), nu există contraindicații pentru folosirea maximă (pont de la unul dintre medicii care recomandă SaltMed: se folosește în spitale, la prematuri, 24h din 24).
– se poate folosi așadar și pentru copii micuți (mai ales sub 3 luni, când este contraindicat în general orice fel de tratament medicamentos).
– se poate folosi și preventiv deoarece crește capacitatea de apărare împotriva infecțiilor respiratorii, previne răceala și gripa, combate simtomele neplăcute: desfundă nasul, ameliorează rapid tusea, vindecă tusea persistentă, scade durerea cauzată de inflamație (amigdalite, sinuzite), previne îmbolnăvirea la copiii din colectivități, poate reduce necesitatea administrării de medicamente (antibiotice, antiinflamatorii), generează un somn liniștit și o stare generală de bine.
 
Recomandăm SaltMed nu numai pentru că știm că l-am testat cu succes (vă povestim cât de curând și ce rezultate am avut), ci și pentru că se poate folosi pentru toată familia (de la cel mai mic la cel mai mare) și pentru că este 100% românesc.
Aparatul SaltMed costă 389 lei (trusa completă cu tot cu transport prin curier) și se poate achiziționa de aici.
 Featured Image