O femeie îngrijită nu înseamnă o femeie care să aibă jumătate de tub de fond de ten aplicat pe față și nici cea care are rujul mereu impecabil pe buze, ci o femeie care nu uită de importanța unei creme hidratante aplicate seara și de dimineață, a unei creme de mâini pentru zilele în care vântul este puternic și a unui balsam de buze care să ofere atât un luciu natural, cât și protecția de care buzele noastre au nevoie mereu.
Sunt două reguli de care specialiștii ne îndeamnă să ținem cont indiferent de situație și cât de grăbite suntem de dimineața sau cât de obosite suntem înainte de culcare: demachiere (procedeu care se realizează chiar dacă nu avem produse cosmetice pe față) și hidratarea tenului, care ține loc și de protecție împotriva razelor soarelului, a poluării și a vântului puternic.
Pentru că iarna avem nevoie de o grijă și mai mare pentru ten și pentru că produsele cosmetice cele mai bune sunt cele cu ingrediente cât se poate de naturale, ne-am gândit ca astăzi să adunăm câteva produse recomandate în perioada aceasta.

Crema bio de zi cu rodie și papaya Eco Cosmetics

cremaCrema de față de aplică indiferent de vremea de afară, iar iarna este de preferat ca aceasta să fie una un pic mai grasă, pentru a hrăni și hidrata mai bine tenul în fața vântului puternic.
Crema cu rodie și papaya conține ulei din cocos și din sâmburi de struguri care calmează și refac pielea suprastimulată, uleiul de jojoba regenerează, iar uleiul din sâmburi de rodie este un puternic antioxidant, care revitalizează, acționând împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc tenul.
Are 50 ml, deci ajunge pentru o folosire destul de îndelungată iar prețul este de 38 de lei, deci unul destul de mic dacă-l comparăm cu multe produse pe care le găsim pe rafturile magazinelor de profil care nu sunt unele bio.

Gel de ochi, Green People

Mămicile care se trezesc cu ochii umflați recunosc efectele minunate ale unui gel de ochi de calitate, care transformă ochii obosiți. Gelul Green People are aloe vera și proteine din plante care nu doar răcoresc pielea din jurul ochilor, ci și o împrospătează vizibil.
Conține două ingrediente dovedite în lupta cu cearcănele: un arbust numit tara și o algă verde – enteromorpha compresa – ce crește pe coastele Indiei. Îmbogățit cu glicerină și ulei de măsline și floarea soarelui, gelul nu doar oferă luminozitate, ci și hrănește pielea delicată din jurul ochilor.
Are 10 ml, destul cât pentru zeci de aplicări repetate, pentru că este nevoie de o cantitate mică suficientă pentru pielea din jurul ochilor și costă 50 de lei.

Balsam de buze cu ceară de albine și unt de shea Jason

balsam de buzeUltimul produs recomandat astăzi, dar nu cel din urmă, este balsamul de buze cu ceară de albine și unt de shea. Este potrivit atât mămicilor, cât și copiilor care au peste 3 ani, are o textură cremoasă și hidratează buzele crăpate, cu ajutorul untului de shea, gelului de aloe vera, compoziției cu ceară de albine, ulei de nuci de Macadamia, vitamina E și a extractului de ceai verde.
Tubul este unul normal (de 4.6 g) și costă 18 lei, îl puteți comanda online.
Care sunt produsele cosmetice la care nu puteți renunța indiferent de cât de ocupate sau obosite sunteți?
Sursă foto principală: Stephanie Overton/ Flickr.com.