Verde și sănătos. Așa putem descrie, pe scurt, scutecele ecologice. Numai dacă punem la socoteală faptul că scutecele sunt în permanent contact cu pielea sensibilă a bebelușilor și tot grija atunci când sunt alese ar trebui să fie una ridicată. Dacă adăugăm grija pentru copiii noștri la grija pentru mediu rezultă simplu scutecele ecologice, despre care vă vom povesti astăzi.
scutece bio
De ce sunt mai bune scutecele bio față de cele pe care le găsim în toate magazinele și pe toate rafturile? Pentru că ele au un strat natural, care permite pielii să respire, iar stratul de deasupra este unul din bumbac și fibre naturale de porumb. În plus, în interiorul scutecelor există un strat biodegradabil care este rezistent la apă (din bumbac și hârtie din amidon de porumb) ce asigură lipsa micilor “surprize” pe timpul zilei. Unde mai pui că sunt și infuzate cu uleiuri (mușețel și ylang-ylang) ce nu doar că protejează și ele pielea sensibilă a copiilor, dar asigură și lipsa surprizelor mirositoare.
Și pentru că tot a venit vorba despre surprize, scutecele rezistă până la 12 ore, deci somnul bebelușilor va fi unul liniștit și fără accidente.
Am desoperit scutecele bio pe bioarmonia.ro, prețul diferă în funcție de mărimea scutecelor, deci greutatea copiilor, între aproape 39 și 77 de lei.
servetele bio
Tot la bioarmonia.ro am descoperit și șervețelele umede cu aloe vera Beaming Baby, ecologice și acestea. Conțin: apă, aloe vera organică, apă florală, Phenoxyethanol (conservant aprobat de Organic Food Federation), sorbat de potasiu (conservant aprobat de Organic Food Federation), extract organic de semințe de grapefruit, acid citric). Vor fi la îndemnână pentru orice situație, iar prețul nu e ridicat deloc: un pachet cu 72 de bucăți la 20 de lei.
Sursă foto principală: Juhan Sonin/ Flickr.com.