remedii miereȘtiți cât de mult prețuim tot ceea ce ne dă natura, tot ceea ce este natural, nemodificat, nechimicalizat. De când s-a născut domnișoara nostră, încet încet, am început să conștientizăm importanța tuturor acestor lucruri și să ne schimbăm stilul de viață. De la detergentul de vase și până la mâncarea din frigider, de la săpunul din baie și până la protecția solară, am schimbat încet macazul și folosim, cât de mult putem, produse naturale / produse ecologice.
Tocmai pentru că vrem să vă spunem și vouă despre produsele pe care le-am încercat sau vrem să le încercăm, indiferent că este vorba de produse pentru copii sau pentru mămici sau pentru tătici sau pentru casă, ne-am împrietenit foarte bine cu cei de la Bioarmonia iar povestea lor o puteți găsi aici.
În magazinul Bioarmonia puteți găsi multe multe produse și la fel de multe informații prețioase, pentru a înțelege mai bine de ce este nevoie să consumăm sau să nu consumăm anumite produse, substanțe etc.
Pentru că a început deja sezonul răcelilor și guturaiurilor, ne-am gândit că v-ar interesa mai multe informații despre beneficiile propolisului și mierii, sau despre cât de bune pentru imunitatea noastră sunt siropurile din fructe proaspete.

Despre spray-ul de gât cu propolis

spray gat propolis
Având la bază un brevet de invenție și fiind premiat doi ani la rând în 2011 și 2012, spray-ul de gât cu propolis pentru copii și adulți – Gâtuleț fericit – de la Prisaca Transilvania, s-ar putea să vă scoată din multe multe încurcături.
Produsul este 100% natural și nu conține alcool. Conține doar propolis, miere și apă.
Indicații: dureri și infecții ale gâtului, afte, herpes, candidoză bucală.
Acțiune: antibiotică, antiinflamatoare, antibacteriană, bacteriostatică, dezinfectantă, antivirotică, antifungică.
Precauții și contraindicații:
– nu se administrează copiilor cu vârsta sub un an.
– nu se administrează persoanelor alergice la produsele apicole.
– nu există contraindicații pentru utilizarea produsului în timpul sarcinii sau alăptării.
Mai multe informații despre acțiunile benefice ale propolisului și despre sprayul de gât Gâtuleț fericit puteți găsi aici.

Despre siropurile naturale de la Steaua Divină

sirop catina
Din cătină, muguri de brad, coacăz negru, ghimbir, afine sau merișoare, aceste siropuri conțin miere și sunt presate la rece. Datorită acestei tehnici de preparare, siropul natural pastrează toate principiile active ale fructelor și mierii de albine.
Voi știați că siropul din cătină și miere este: vitaminizant, antioxidant, antiinflamator, imunostimulent, antiviral, antibacterian, ajută în hipovitaminoze, răceală, gripă, viroze respiratorii, tuse sau alte afectiuni?
Dar că cel din muguri de brad și miere este adjuvant în amigdalite, boli de rinichi, boli pulmonare, bronșite, enterocolite, faringite, gripă, guturai, infecții urinare, tuse…
sirop muguri brad
Multe alte informații despre aceste siropuri naturale: acțiuni, beneficii, precauții sau administrare puteți găsi aici.
Fiecare organism, indiferent ca este al unui adult sau al unui copil, al unui bătrân sau al unei femei însărcinate, este creat în așa fel încât poate lupta, în mod natural, firesc, cu toți factorii patogeni care îl agresează. Din păcate, organismul nostru, a fost pus la colț atâția ani de zile (zic pus la colț căci chiar este o pedeapsă pentru corpul nostru să ingereze atâtea medicamente, poate chiar ne-necesare, să inhaleze atâta poluare, apă moartă sau alte chimicale din mâncare). Poate de aceea vedem că la copii acționează mult mai repede și mai bine un tratament naturist sau homeopat, pentru că organismul este încă alert, atent și un ajutor mic din partea naturii îl face să reziste mai bine în fața tuturor vicisitudiniilor. Dar și orgasnimele oamenilor mari pot reînvăța să se miște liber, neîngrădit, pot învăța să se descurce singure atunci când apare o problemă.
De aceea avem nevoie să ne protejăm corpurile (și de ce nu, și mințile și sufletele) de toate elementele nocive pe care le întâlnim la tot pasul. Poate nu putem să trăim 100% eco (chiar nu cred că se poate asta într-un oraș sau altul), poate că nu mâncăm 100% bio și poate nu folosim numai produse certificate organic (oare câți dintre noi se pot lăuda cu asta?) – dar putem să încercăm să introducem în viața noastră acele produse care chiar să ne ajute și nu să ne omoare.
Și probabil schimbarea începe de la copiii noștri, care câteodată îi vezi că refuză anumite alimente (fructe, legume sau produse animale), care refuză să se spele pe dinți cu o anumită pastă de dinți dar preferă o alta etc. Nu este întâmplător. Ei chiar știu mai bine. Haideți să începem de aici. Haideți să le punem la dispoziție (și automat și nouă) acele lucruri de care au nevoie cu adevărat.
 
Sursă foto Pinterest & Bioarmonia.ro