John H. Clarke, celebru homeopat britanic, afirma ca “Homeopatia este cel mai complet sistem stiintific de vindecare pe care omenirea l-a cunoscut.” Si are dreptate, deoarece homeopatia este ramura medicinei care dispune de cea mai variata gama de mijloace pentru tratarea afectiunilor. Recunoscuta de catre Ministerul Sanatatii ca ramura a medicinei si cu posibilitatea de a urma studii postuniversitare si de specilitate, homeopatia castiga tot mai mult teren in tratarea bolilor.
Homeopatia are la baza trei principii simple si in total acord cu functionarea naturala a corpului:

  1. demonstreaza ca o substanta care produce un anumit set de simptome la o persoana sanatoasa poate vindeca o persoana bolnava se confrunta cu aceleași simptome . De exemplu , ceapa face ochii sa lacrimeze atunci cand o tai . Insa, daca aveti o raceala sau alergii si simptomele includ curgerea nasul , remediul pentru  nasul infundat ar fi Allium Cepa , care este facut din ceapa;
  2. spre deosebire de medicamentele conventionale, medicina homeopata considera a fi mai eficient ca ingredientul activ sa fie diluat. Studiile au demonstrat ca un grad mai mare de diluare a substantei active inseamna o eficienta mai ridicata a remediului;
  3. tratamentele sunt personalizate, in functie de nevoile fiecarui pacient, luand in calcul nu doar simptomele fizice, ci si starea psihica si stilul de viata.

Ca si un tratament alopat, si cel homeopat necesita o vizita la medic si intocmirea unei fise amanuntite a pacientului. Astfel, medicul va dori sa afle ce mananca micutul, daca se hidrateaza, daca practica sport,  cat si cum doarme, mediul in care isi desfasoara activitatile zilnice, precum si afectiunile de care sufera, eventuale alergii si reactii adverse.
Copiii reactioneaza foarte bine la acest tip de tratament, astfel ca a castigat o popularitate tot mai crescuta nu doar in randul parintilor, ci si al medicilor care il pot recomanda ca alternativa tratamentelor medicamentoase clasice sau ca si completare a acestora.
Fiind 100% natural, tratamentul homeopat are avantajul de a nu produce efecte adverse si neavand vreun grad de toxicitate deoarece contine o cantitate foarte mica si diluata infinit enzimal din substanta de baza, mecanismul sau de functionare fiind unul energetic si nu biochimic.