Sensibilitatea mirosului pe timpul sarcinii este unul dintre cele mai neplacute simptome pe care le confrunta o femeie insarcinata. In primul si al doilea trimestru de sarcina, viitoarea mamica poate fi atat de sensibila, incat starile de greata si reactiile organismului la produsele chimice sau mirosurile puternice, devin din ce in ce mai frecvente si deranjante.
Atunci cand ramai insarcinata, primele schimbari care au loc in organism sunt acelea de ordin hormonal. In felul acesta, simturile vor fi brusc accentuate, in special cel olfactiv, care devine mai ascutit si mai sensibil la unele mirosuri pe care inainte le considerai placute sau pur si simplu iti erau indiferente.
Este important ca pe toata perioada sarcinii sa te feresti de ceea ce iti provoaca neplaceri. Astfel, nu numai ca vei fi scutita de starile de anxietate si greata, ci vei avea o sarcina mai usoara si un copil sanatos.
sensibilitate gravita mirosuriCercetatorii ne atentioneaza ca pentru evitarea unor lucruri aparent banale, dar care pot degenera, ar fi ideal sa aerisim incaperile cat mai bine si sa folosim produse de curatenie speciale, fara clor (hipoclorit de sodiu), dar cu putere mare de dezinfectare a suprafetelor. Mirosul de clor este principalul factor care poate declansa astmul chiar de la nasterea copilului. De asemenea, produsele care contin clor pot irita caile respiratorii ale gravidutelor. Desigur, atunci cand o viitoare mamica se expune la diferite substante puternice, acestea ajung si la bebelusul care inca nu a venit pe lume. Cu siguranta te-ai intrebat pana acum “Exista produse de curatenie fara clor care  pot dezinfecta suprafetele fara a pune sanatatea in pericol?”
Desigur! Igienol Dezinfectant fara Clor pentru Suprafete si Obiecte este un aliat de nadejde pentru ca viitoarele mamici sa aiba o sarcina lipsita de griji, o casa curata si dezinfectata si o familie sanatoasa. Produsul poate fi folosit in siguranta pe orice suprafata  de lemn sau gresie, fara a le ataca (asa cum pot face produsele care contin clor) si mai ales, fara alte efecte neplacute asupra pielii sau aparatului respirator. Pe langa asta, Igienol are un miros discret si placut, nu contine clor, fiind testat de Institutul National de Cercetare- Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie “Cantacuzino” si de Institutul National de Virusologie. Igienol poate fi folosit fara griji pentru orice suprafata, fara a fi nevoie de folosirea manusilor sau a altor masuri speciale de protectie (dar nu trebuie lasat la indemana copiilor, desigur!). Datorita faptului ca acest produs este sigur atat pentru mamici, cat si pentru suprafetele atinse de copii, omorand 99.9% din bacterii (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Enterococcus hirae), virusurile (Adenovirus, Poliovirus) si fungii (Candida albicans, Aspergillus niger – “mucegaiul”), Igienol este ideal pentru curatarea suprafetelor mari, dar si a obiectelor cu care copiii intra in contact (jucariile, cadita de baie, olita, clantele, intrerupatoarele sau orice alte obiecte de mobilier din lemn).