Inca de la varsta de 2 ani, copiii, ajutati de parinti, vor invata treptat regulile de igiena, pe care mai tarziu le vor aplica singurei, cu simt de raspundere.
Asadar, pentru ca prichindelul tau sa fie sanatos si curat, regulile de igiena trebuie invatate inca de la varste foarte fragede. La varsta de 3 ani, atunci cand iti vei duce copilul la gradinita sau la cresa, va trebui sa fie deja invatat cu spalatul pe maini inainte si dupa fiecare masa, dupa joaca, dupa ce isi face nevoile sau de fiecare data cand pune mana pe animale. Pentru ca de acum incolo va petrece mai mult timp in colectivitate, sistemul imunitar al prescolarului ar trebui sa fie deja pregatit sa infrunte germenii cu care organismul ia contact. De aceea, este extrem de important ca regulile de igiena sa fie respectate cu strictete pentru mentinerea sanatatii sale.
reguli de igienaCea mai importanta regula de igiena este aceea ca trebuie sa-ti inveti copilul sa se spele pe maini corect adica spalatul pe maini sa dureze cel putin 20 de secunde si cei mici sa curete, individual, fiecare deget si de asemenea sa nu uite de unghiute, sub care se pot ascunde bacterii. Copiii trebuie sa fie informati cu privire la  importanta acestui obicei, despre faptul ca microbii ii pot imbolnavi sau despre anumite boli care pot fi contagioase. Exista totusi, situatii in care cel mic nu are acces la surse de apa: in tabere, in parc, in autobuz, pe strada. Prichindelul tau va trebui sa aiba la el, atunci cand nu este acasa, cateva lucruri esentiale, printre care si un gel antibacterian pentru maini, potrivit pentru situatiile de urgenta.
Igienol Gel Antibacterian vine in ajutorul celor mici curatand si impiedicand dezvoltarea bacteriilor pe manutele acestora. Igienol este testat dermatologic, imbogatit cu extract de aloe vera, nu necesita clatire si nu lasa pielea lipicioasa. De asemenea, poate fi folosit in orice situatie, este practic, usor de transportat (poate fi tinut in buzunar) si cu doar cativa stropi bacteriile vor fi eliminate, iar pielea va fi mai catifelata si mai sanatoasa.