Jocul si jucariile sunt o parte importanta din viata unui copil. Inca de cand incep sa faca primii pasi, copiii nostri vor simti nevoia sa atinga obiectele, sa le bage in gurita, sa se joace cu ele, sa descopere materiale si senzatii noi si sa invete despre toate acestea in ritmul lorAsadar, jucariile vor deveni noua sarcina principala in viata celor mici.  Prin joaca, prichindeii nostri repeta si imita experintele din jurul lor, experimenteaza situatii din care incep sa traga concluzii, sa-si formeze personalitatea, sa interactioneze, sa negocieze cu alte persoane si ceea ce este mai important, sa invete sa se concentreze pe activitati mai complexe. In aceasta situatie, parintele trebuie sa fie alaturi de cel mic, sa-l incurajeze si sa-i ofere protectia si sprijinul de care are nevoie, fara a-i ingradi libertatea de a-si alege jucariile, exceptand obiectele periculoase pe care le poate inghiti sau care il pot vatama.
Adultii au invatat ca jocul si jucariile ii ajuta pe copii sa-si dezvolte imaginatia, memoria si personalitatea. Copilul caruia nu-i lipsesc jucariile este un copil activ si fericit. Un copil care este mereu dornic sa se joace va putea transforma orice obiect intr-o jucarie. Pana cand va fi suficient de mare sa se joace in aer liber impreuna cu alti copii, cel mic are nevoie de un spatiu dedicat jocului si de un plus de atentie din partea ta. Chiar si asa, pe langa supravegherea pe care i-o vei acorda celui mic, intretinerea spatiului si a jucariilor este foarte importanta pentru sanatate. De altfel, depozitarea jucariilor in locuri curate, special amenajate si curatarea acestora dupa fiecare folosire este o activitate obligatorie pentru ca micul strengar sa stea departe de bacterii si virusuri.
importanta joculuiAsadar, pentru a avea un copil sanatos este important ca jucariile si suprafetele pe care le atinge sa fie curatate si dezinfectate frecvent (pentru copiii mai mici de 2-3 ani este recomandat ca dezinfectarea jucariilor sa se faca zilnic). Cei mai multi copii vor prefera sa se joace pe covor, pe parchet, in cadita de baie, sau oriunde este spatiu suficient pentru a-si intinde jucariile. Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta asta!
Ii poti oferi prichindelului tau o copilarie fara griji, plina de descoperiri si experiente frumoase, pentru ca Igienol vine in ajutor cu produse care il vor tine pe cel mic departe de microbi. Igienol Dezinfectant Universal este special creat pentru ca suprafetele pe care cel mic se joaca sa fie dezinfectate si curate, iar Igienol Dezinfectant Multi Action este tot ce ai nevoie pentru ca obiectele de mobilier, baia, clantele si jucariile celui mic sa nu reprezinte un pericol pentru sanatate. Produsele de curatare Igienol dezinfecteaza suprafetele si obiectele fara a avea in compozitie clor (hipoclorit de sodiu). Igienol este potrivit pentru curatarea si dezinfectarea oricaror suprafete si obiecte (precum olita, cadita de baie, intrerupatoarele, capacul toaletei, tastatura si mouse-ul calculatorului, parchetul), dizolvand murdaria, depunerile de sapun si grasimea. Este un produs eficient care elimina bacteriile, virusurile si mucegaiurile,are un parfum placut si discret si este avizat de Ministerul Sanatatii, in urma testelor efectuate de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie “Cantacuzino” si de catre Institutul National de Virusologie.