Igiena reprezinta pentru copiii nostri o “necunoscuta” proprie perioadei  adulte. Inca de la varste fragede, copiii aleg spatiile de joaca cele mai murdare, sunt atrasi ca un magnet  de baltoace, nisip sau gropi si prefera sa se joace  mai degraba in noroi, decat sa faca baita. Spre uimirea unora dintre parinti toate aceste activitati conduc, in timp, la dezvoltarea imaginatiei si creativitatii, asadar este bine ca parintii sa le ofere celor mici libertate in acest sens.
greselile parintilorInca de la varste mici, copiii simt nevoia sa exploreze, sa puna manuta pe orice lucru si sa se joace cu mare placere, in praf de exemplu. Pentru ca cel mic sa capete obiceiuri sanatoase si sa invete sa aiba grija de sanatatea sa, parintii trebuie sa se implice inca de la varste fragede in educatia privind protejarea impotriva germenilor.
Desigur ca micutii nu vor intelege din primii ani de viata cat de important este sa se spele pe maini cat mai des sau sa accepte baita de seara ori sa aiba grija sa nu duca manuta la gurita dupa ce s-au jucat, de exemplu, in groapa cu nisip din parc. Exista insa o multime de modalitati prin care parintii le pot demonstra micutilor importanta unor gesturi mici, dar extrem de importante.
Primul pas in a-i invata pe copii despre importanta ingienei este spalatul pe maini. Specialistii spun ca spalatul pe maini ar trebui sa dureze cel putin 20 de secunde, un timp care poate sa para scurt pentru parinti, dar extrem de lung pentru copii. Puteti incerca sa spuneti o poezie sau sa cantati un cantecel special mai lung in tot acest timp, iar copiii se vor obisnui rapid cu durata optima. De asemenea, puteti sa va jucati cu spuma facuta de sapun sau sa inventati scurte povesti legate de “viata scurta” a spumei.  In plus, este extrem de important ca micutii sa spele, individual, fiecare deget, inclusiv sub unghiute, unde se pot strange particule de praf sau microbi. Daca le veti explica toate aceste lucruri copiilor, cu zambetul pe buze, acestia vor intelege importanta tuturor gesturilor necesare.
Pentru a-i ajuta pe cei mici sa deprinda aceste obiceiuri si sa le faca pe toate fara sa le perceapa ca pe o obligatie plictisitoare, puteti incerca sa le oferiti un sapun doar al lor si un prosop colorat pe care sa-l foloseasca doar ei.
Puterea exemplului va functiona de asemenea. Daca cei mici vor vedea ca parintii se spala pe maini des si corect, atunci si ei vor face acelasi lucru.
Cu efect antibacterian de durata, sapunurile solide sau lichide Igienol asigura protectia impotriva bacteriilor ce pot fi contactate prin atingerea diverselor suprafete sau obiecte. Bogate in substante emoliente, sapunurile Igienol asigura curatarea eficienta si delicata a mainilor, protejeaza impotriva bacteriilor si pot fi folosite cu incredere de catre copii, dupa fiecare aventura de peste zi, la scoala, pe strada, in parc sau la locurile de joaca.