Nu m-aș sătura niciodată de munții noștri. Și nici de aerul curat și limpede din diminețile cu soare printre brazi. Și nici energia aceea minunată pe care o ai când faci o drumeție prin pădure, prin munți.
cu ioana la postavarulN-am mai fost de ceva timp așa, sus pe munte. Când Ioana a mai crescut și nu vroia să meargă prea mult pe jos (cerea în brațe) și nici nu mai puteam să o ducem în vreun instrument de purtat copiii (era prea grea și prea lungă), am zis să amânăm puțin traseele pe munte (o vizită la Predeal sau la Brasov nu se pune ca mers la munte, da? 🙂 ). Anul trecut eram cu burta de gravidă prea mare ca să mă avânt la mers cu orele, pe traseu. Așa că anul aceasta am zis că nu mai amânăm și că profităm de orice excursie (chiar și de weekend) pentru a respira aer curat și bun de munte.
Am primit invitație să vizităm și să stăm la Ana Hotels – Sport Hotel & Spa în Poiana Brasov. Și chiar dacă nu e sezon de schi, nouă ne place tare mult în Poiană, vara, pentru că este liniște, o liniște pe care nu o mai găsești prin alte locuri populare, de pe Valea Prahovei sau altele mai turistice. Am fost de multe ori în Poiana Brașov vara sau toamna, chiar printre primele drumeții ale Ioanei a fost sus, la vârful Postăvarul, când ea avea vreo 7 luni.
 

Cum a fost pentru noi la Ana Hotels

Știam hotelul: că este mare, că e fain. Că este la buza pârtiei și a telecabinei. Că este este elegant, relaxant și pentru răsfăț. Și chiar așa este, chiar nu ne-a dezamăgit, deși n-am apucat noi să îl vedem pe tot și să probăm tot ce se poate.
Așadar, am ajuns obosiți vineri pe seară, pe o ploaie torențială de să nu-ți mai vină să ieși din casă. Bine că după ce ne-am instalat, a ieșit soarele și ne-am bucurat de o plimbare prin împrejurimile din Poiană.
window view
 
plimbare prin poiana brasov
N-am mai fost demult prin zonă dar sunt anumite locuri pe care nu le uiți… iar soarele după ploaie, răcoarea, mirosul de pământ umed, toate ne-au adus așa, un sentiment de bine, de relaxare, de ”nu ne mai trebuie nimic”.
Am fost surprinși la cină de meniul variant din care ne-am ales, fiecare, câte un fel de mâncare. Am avut demipensiune și sincer, a fost perfect, pentru că ne plănuisem un traseu pe munte, a doua zi și sigur nu am fi ajuns la masa de prânz. A fost delicioasă mâncarea! Am reușit să ajungem să gustăm și desertul, deși cam cu greu… Ne-am străduit să păstrăm limitele de ”curățenie” la masa noastră și … la noi nu e chiar așa de simplu cu autodiversificarea juniorului.

După o masă copioasă și după multe ore pe drum (când ai copil mic oprești mai des, mai tragi și o fugă prin Brașov, d-astea), am ales să mergem să culcăm copiii și să bem și noi un vin, mai ales că în următoarea zi, sâmbătă, avea să fie ziua mea. Apartamentul care ne-a găzduit în cele două nopți a fost unul cu două camere. Dormitorul cel mai mic (care avea un pat de o persoana, birou, TV & balcon) a fost imediat cerut de Ioana ca fiind camera ei (în care a și dormit, spre surprinderea noastră, în cele două nopți). Mi-a plăcut că ne-a așteptat și un pătuț de bebeluș (fără să mai cerem noi) așa că – cel puțin în prima parte a nopții – am dormit și noi … neînghesuiți.
Ziua de sâmbătă ne-a prins devreme, poate prea devreme pentru dorințele noastre adulte. După micul dejun copios (cu bufet suedez) ne-am făcut bagajele și am pornit spre Dâmbul Morii de unde urma să începe traseul spre Canionul 7 Scări. Ne-am întâlnit cu prietenii noștri care stăteau chiar în Dâmbul Morii și pe la ora 11 am început să urcăm, cătinel cătinel. A fost o experiență tare frumoasă, despre care vreau să vă povestesc pe larg altădată, pentru că este un traseu ușurel, care poate fi făcut cu copiii (condiție: cei mai măricei să fie suficient de măricei să se țină bine la drum de câteva ore iar cei mici să fie suficient de mici cât să stea în spate, într-un instrument de purtat copiii).
la inceput de drumetie spre Canionul 7 Scari
canionul 7 scari

Cam așa arată Canionul 7 Scări

 

Indiferent dacă vă hotărâți să stați un weekend sau să faceți un sejur de mai multe zile, dacă vreți să vă relaxați sau să faceți drumeții cu cei mici, o variantă cu adevărat deconectantă de ritmul orașului și treburile de la serviciu este Poiana Brașov, și acolo, să mergeți unde am fost și noi. Și nu zic doar așa, că n-am desfătat cu mâncăruri bune și am dormit în așternuturi moi ci pentru că este un loc unde puteți face multe multe lucruri. Copiii vor fi încântați de activitățile pe care vi le propun cei de la Sport Hotel & Spa.

Unde dormiți

Pentru familii mai mari (așa ca noi, de patru persoane) cred ca cele mai potrivite sunt apartamentele King Junior. Spaţiul este generos şi bine compartimentat și este potrivit familiilor cu copii.

Cu vedere spre staţiune şi spre pădure, apartamentul oferă un living, cu sofa bed şi canapea, TV plasmă şi acces la internet. Încă un TV plasmă se află în dormitor. Patul king are saltea ergonomică Voglauer, perne şi cearşafuri fine, care te fac să redescoperi un somn odihnitor. Baia cu lumină naturală dispune de cadă, cabină de duş şi produse de îngrijire Chopard.

Activități pentru familii & copii

Cei de la Sports & Spa Hotel au pregătite multe activități pentru familii:

– Gimnastică în aer liber

– Mountain biking (cu echipament inclus)

– ”Vânătoare de comori” – cu 5 trasee diferite în Poiana Brașov

– Jocuri de echipă în aer liber (volei, fotbal, baseball, frisbee, badminton)

– Pentru copiii sub 5 ani: ateliere de creație specifice vârstei

Program de activități în aer liber

Ziua 1: traseu cu bicicletele de tip mountain bike, cu echipament și instructor inclus. Gradul de dificultate al taseului este stabilit in funcție de nivelul individual de pregătire

Ziua 2: drumeție și orientare turistică – urcare cu telecabina în Masivul Postăvarul, urmată de o coborâre cu ghid pe traseu marcat

Alte activități pot fi făcute / contra cost:

– Excursie la rezervația de urși de la Zărnești (35 euro preț adult/copil – include însoțitor+transport+taxă intrare)

– Park Aventura Brașov (30 euro preț copil / 32 euro adult – include însoțitor + transport + intrare)

– Călărie ponei: 15 euro preț copil (timp efectiv echitație 30-45 min)

– Tur de Brașov (30 euro preț copil /adult – include însoțitor + transport + intrare obiective turistice)

– Drumeție/Orientare turistică (20 euro preț adult/copil pentru 1/2 zi sau 30 euro – zi întreagă)

Puteți vedea aici mai multe informații despre activitățile puse la dispoziție.

Pentru relaxare

Eu sincer aș face o vizită la Sport Hotel & Spa numai eu și câteva prietene mămici, doar noi, între fete. Au multe oferte care mai de care mai tentante: masaj (ayurvedic, thali stones etc) și alte terapii: reflexoterapie, shirodhara, back pain therapy, stress relief, tratamente de detoxifiere, ritualuri faciale, hidroterapii. Toate detaliile despre masaje și terapii găsiți aici. Și pentru că tocmai a început luna august, cei de la Sport Hotel & Spa au și o ofertă frumoasă dedicată incursiunii Spa: cazare și program spa de la 119 euro/ camera dublă / noapte + mic dejun inclus și acces gratuit la piscină, jacuzzi, saune, fitness, salon relaxare și hot-tub exterior (ce am regretat profund că nu am avut cum să ajungem dar programul copiilor nu ne-a prea permis). Aici aveți oferta completă pentru Incursiune Spa de August.

Așadar, noi zicem că o vacanță la Poiana Brașov vă va reîncărca bateriile pentru o perioadă lungă de timp. Copiii au nevoie de aer de munte, proaspăt, curat, de drumeții, au nevoie să cunoască natura, să învețe să o respecte și să o îndrăgească. Părinții au și ei nevoie de o pauză și de relaxare. Credem că faceți o alegere bună dacă mergeți la Ana Sport Hotel & Spa, din Poiana Brașov. Urmăriți și ofertele lor aici.