Mara Coman este creierul si sufletul revistei Marie-Claire. Mama a doua gemene superbe de 3 ani, Ioana si Maria, Mara este fara indoiala una dintre cele mai stylish mame din fashion-ul romanesc. Unul dintre locurile in care va puteti intalni constant cu ea, in afara de revista pe care o conduce, este blogul ei Mood Board, unde povesteste cu maiestrie despre beauty, fashion, food&travel, photo.
 

“Ador sa calatoresc. Daca as putea, mi-as petrece fiecare saptamana in alt loc si m-as opri mai mult acolo unde as simti ca ma regasesc”

 

mara coman & family

Ce e travel-ul pentru tine? Cu ce fel de obiective/interese calatoresti?
Ador sa calatoresc. Daca as putea, mi-as petrece fiecare saptamana in alt loc si m-as opri mai mult acolo unde as simti ca ma regasesc. Fac planuri de calatorie aproape non-stop, desi nu-mi permit (inca) sa plec pe cat de des mi-as dori. Daca sunt trista, daca sunt obosita, daca sunt stresata, caut pe internet un bilet de avion, o oferta speciala sau citesc despre diverse destinatii. Stiu deja in ce locuri din Sicilia as vrea sa merg sau la ce hotel din Petra as vrea sa dorm. Vreau sa vad Asia, Africa, America de Sud, visez la Peru si la Columbia. Imi place sa descopar locuri si ocolesc vacantele all inclusive, in care nu am nimic de facut in afara de stat la plaja. Si, cu toate astea, vreau sa merg macar cateva zile in Maldive. Dar astea sunt vise! In viitorul apropiat am planuri mai putin extravagante, care au mai multe sanse sa fie puse in practica.
 
Ce e family travel-ul pentru tine?  Ce a a dus nou in viata ta calatoritul in familie, ce inseamna pentru tine sa calatoresti in familie?
Gemenele mele au trei ani si, pana nu de mult, era nevoie de o armata de oameni ca sa stapaneasca energia micilor nazdravane. Cum nu-mi permiteam sa iau cu mine in vacanta toata echipa, am mai amanat momentul plecarilor. Abia anul asta ma gandesc sa incercam o vacanta in patru.

santorini

In ce gen de vacante mergi impreuna cu familia/copilul? Ce fel de activitati vi se potrivesc?
In timp ce eu as lua la pas toate stradutele, micutele cred ca ar vrea sa se balaceasca in piscina. Pfff, o sa fie greu de ales.
 
Ce e fashion-ul pentru tine?  Cata importanta are pentru tine modul in care te afisezi in public, cata atentie acorzi stilului tau vestimentar?
Oricat de superficial ar parea, mie mi se pare foarte important felul in care arati. Iar cei din jur reactioneaza in functie de asta – si mie se pare firesc. Tu cat credit dai unui om care nu se ingrijeste, care pleaca de acasa imbracat in prima pereche de pantaloni pe care a gasit-o si incaltat cu o pereche de slapi?
Mai presus de pasiune, de obsesii sau colectii de pantofi, e un semn de respect sa ai un look civilizat si potrivit cu pozitia ta, cu vasta si locul in care te afli.
Eu iubesc moda si e firesc sa fie asa. Lucrez la o revista de moda (si multa vreme am crezut ca am cea mai frumoasa meserie din lume); daca nu as iubi moda, nu as fi compatibila cu acest job. M-am transformat din studenta care, la 20 de ani, avea doua perechi de jeansi si o pereche de sandale (si pe atunci nu simteam ca imi lipseste ceva) intr-o femeie cu doua dulapuri pline cu haine care se plange uneori ca nu are cu ce sa se imbrace – si sunt foarte serioasa cand zic asta. Dar e firesc ca, in jobul meu, sa am nevoie de optiuni, sa am si haine de party, si de weekend. Era sa zic si haine de birou, dar aici sunt norocoasa: am un serviciu in care pot sa port tocuri interminabile si ruj rosu la sedintele de la 9 dimineata. Sunt putin rea, dar recunosc ca uneori savurez momentele in care cei din jur nu inteleg colierul meu stralucitor purtat peste un tricou simplu, gri. Pe scurt: nu sunt un guru al modei, n-o sa fiu niciodata. Sunt lucruri pe care le-am invatat datorita jobului si sunt convinsa ca mai am de invatat. Nu sunt o fashion victim, dar as putea sa devin.

ioana si maria coman

Te informezi despre trenduri vestimentare? Care sunt sursele tale de informare pe acest subiect?
Da, e in job description. Caut informatii pe internet, pe bloguri, ma intereseaza tot ce se intampla in moda si felul in care e comunicata moda in online. Primesc de la Marie Claire International un trend report in fiecare sezon, dar recunosc ca imi place cel mai mult cand aflu detalii de la sursa: merg la lansarile si evenimentelor brandurilor care imi plac si primesc informatii la prima mana. Anul trecut, de exemplu, am fost la lansarea magazinului Louis Vuitton in Viena si, in acele trei zile, am simtit altfel universul acestui brand. Cumva, eu fac parte dintre norocosii care au acces la informatii din sursele oficiale si depinde de mine cum le transmit celorlalti. Asta e unul dintre motivele pentru care anul trecut mi-am facut blog.
 
Stylish mom – ce iti sugereaza termenul asta? Intelegi prin el doar o mama preocupata de moda sau mai mult de atat?
Cred ca e important sa nu uiti de tine, sa nu te neglijezi, chiar daca ai un copil. Stiu ca e simplu de spus si greu de pus in practica, mai ales daca ai un bebe mic si nu ai ajutor. Insa, daca ai un pic de sustinere de la cei din jur, mi se pare important sa nu te martirizezi. Sa faci si lucruri care iti fac tie placere. Sa te imbraci frumos, sa pleci de acasa o ora si sa te vezi cu prietenele, sa-ti cumperi ceva (si tie, nu doar bebelusului). Asta nu inseamna deloc ca nu-ti iubesti copilul; inseamna doar ca te iubesti si pe tine.
 

Travel & fashion

 
mara comanVacantele tale/iesirile tale au si componenta de shopping?  Mergi in vacante cu obiectiv exclusiv de shopping?
Da, cumpar lucruri din fiecare vacanta. Nu multe si nu, nu am plecat pana acum nicaieri doar pentru shopping, n-am ajuns inca la luxul asta. Mi-e greu sa cred insa ca eu pot sa plec intr-o vacanta doar pentru cumparaturi: chiar daca am fost la Paris de 20 de ori, tot o sa-mi doresc sa mananc in liniste, la o braserie, sa beau un pahar de vin bun, sa ma duc in librariile din Saint Germain des Pres si da – aici m-ai prins! – sa-mi cumpar pantofi de la Printemps. Dar sa ai ca obiectiv doar shoppingul? Hm, mi se pare ca trebuie sa fii putin ignorant daca nu apreciezi nimic altceva. E de ajuns sa deschizi ochii si sa privesti in jur.
 
Ce anume achizitionezi intr-o vacanta? Nu te limita doar la haine si doar la tine, mergi si catre alte zone (carti, design, suveniruri)
Cumpar pantofi. Si rochite mici si dragalase pentru gemene. Am venit de la Paris, intr-o vara, cu peste 20 de kg de albume de fotografie – pasiunea mea, dar mai ales a sotului meu. Cumparam carti si reviste vechi. El cumpara arta: fotografie, schite in creion, tablouri in acuarela sau picture in ulei. Din cauza asta aproape mi-e teama cand mai trecem pe langa vreo galerie; insa, de cele mai multe ori, lucrarile care i-au placut erau imposibil de transportat in avion sau costau cat casa la care visam. Bineinteles, nu cumparam niciodata toate lucrurile astea intr-o singura vacanta, altfel am da faliment.

mara

Cum ti se pare ideea unui produs de travel care sa aiba atat componenta de family, cat si componenta de fashion? In ce destinatii vezi un astfel de produs?
E o idee foarte buna si e nevoie de asa ceva. Ma enerveaza ca toate ofertele de travel au oferte pentru doi adulti si un copil – dar eu am doi copii si cred ca nu sunt singura. Vreau sa stiu in ce locuri poti sa mergi cu copii care au o anumita varsta, vreau sa imi spuna cineva ca imi recomanda hotelul X pentru ca acolo e mancare foarte buna, piscina pentru copii sau o plaja deloc abrupta, lina, langa o mare turcoaz si linistita. Cat despre destinatii, cred ca depinde de varsta celor mici. Eu, una, vreau sa vad lumea si mi-as dori sa iau micutele cu mine.
Photo credit Radu Coman
Daca vreti sa vedeti cine ne-a mai povestit despre pasiunile lor in materie de calatorii si fashion, va invitam sa cititi Interviurile despre stil si shopping.

Stylish Mom – fashion & family break – Predeal 28-30 martie 2014

Stylish Mom – fashion & family break –  viziunea noastră asupra unui weekend de petrecut în familie dar și cu prietenii, pentru copii, pentru tați dar mai ales pentru mame, cu o sesiune interesantă și interactivă de stil, cu acces la spa-ul hotelului și cu atelier de creativitate pentru copii. Detalii și înscriere AICI.

stylish mom predeal