cursuri de inot
Nu ne mai putem bucura de plimbări lungi prin parc pentru că deja după câteva zeci de minute înghețăm și vrem acasă cu un ceai fierbinte în față, nu mai avem cum să mergem să ne jucăm la groapa cu nisip sau să ne mai întrecem în fugă până la scara blocului, dar nu avem cum să stăm nici mereu în spatele geamurilor lângă caloriferele calde. Am ieșit să facem oameni de zăpadă, dar ce sport mai facem pe timp de iarnă cu cei mici? 😀
M-am gândit la înot, sport care poate fi practicat atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă în bazinele speciale acoperite și încălzite.
Înotul este benefic și asupra la creșterea și dezvoltarea fizică a copiilor, dar și la dezvoltarea psihomotorie, la creșterea imunității și a abilităților de concentrare și la multe, multe altele, din care vă mai enumerăm doar funcționarea aparatului cardio-respirator sau la stimularea reflexelor copiilor.
Dacă mai punem la socoteală și faptul că la mai toate cursurile de înot cei mici își vor face noi prieteni și că vor învăța cum să se adapteze unui mediu nou și cum să prindă curaj în situațiile neprevăzute, atunci acest tip de exerciții devine din ce în ce mai atractiv pentru toți părinții, așa’i?
Din câte am înțeles, tipurile de “antrenamente” sunt diferite în funcție de vârsta copilului: între 3 și 12 luni, între 1 an și 2 ani și apoi de la 2 la 3 ani.
Unde îi dăm pe cei mici la cursuri de înot în București? Sunt foarte multe centre, am stat și ne-am uitat pe câteva site-uri, am comparat ofertele și ne-am uitat la dotări și am descoperit câteva tare interesante.
Copiii de peste 5 ani sunt așteptați la bazinul Miramar și la Facultatea de Medicină, mai multe detalii despre programe și costul unei ședințe sau al unui abonament găsiți pe site-ul oficial.
Pe strada Elev Ștefănescu Ștefan există un centru de înot pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani.
Pentru bebeluși am descoperit acum ceva timp Micii Campioni, despre care noi am mai scris acum ceva timp și care are câteva metode prin care cei mici învață ușor și pentru totdeauna cum să se împrietenească cu apa.
După vârstă și preferință! Voi i-ați dat pe ai voștri la cursuri de înot? Vreți să-i dați? Mai știți și alte centre pentru copii și bebeluși?
Sursă foto: Craig Hughes/ Flickr.com.