Fiecare drum pe care-l faceți cu cei mici în mașină este unul în care scaunul auto adaptat este obligatoriu. Tocmai de aceea este bine ca, înainte de a cumpăra un scaun auto, să aveți grijă ca acesta să “treacă” prin câteva probe:
⇒ fiți siguri că scaunul auto cumpărat este la standardele impuse din domeniu, că-l achiziționați dintr-un magazin special care are toate autorizațiile necesare funcționării și vânzării de scaune auto,
⇒ înainte de a-l cumpăra este bine să vă asigurați că modelul scaunului auto dorit se potrivește mașinii, asta mai ales dacă vreți un scaun auto care să aibă sistem Isofix, întrucât nu toate mașinile sunt dotate cu acest sistem de prindere,
⇒ după ce ați cumpărat scaunul auto, citiți instrucțiunile de utilizare și montare. Dacă vi se pare ceva în neregulă sunați la magazin pentru a cere mai multe detalii. Instalarea corectă a scaunului auto este direct proporțională cu gradul de siguranță oferit de acesta pentru copii,
⇒ după ce montați scaunul auto asigurați-vă că el nu se mișcă în timpul mersului mai mult de doi centimetri. Dacă scaunul nu este poziționat corect acesta nu oferă siguranță celor mici,
⇒ dacă aveți copii mai mari puteți opta pentru un model care poate deveni înălțător auto odată ce copiii cresc. Astfel, nu va mai fi necesar ca peste ani să achiziționați separat și un înălțător auto.
Voi ce alte lucruri credeți că ar mai trebui menționate pentur părinții care sunt în căutarea unui scaun auto pentru cei mici?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Yoshihide Nomura/ Flickr.com.