Atunci când plecați la drum lung și mai alegeți și stațiunile de la munte într-un weekend de iarnă, este clar că veți petrece ore bune pe drum atât la dus, cât și la întors, din pricina aglomerației.
Cum mulți dintre noi avem tendința de a pleca cu noaptea în cap spre scurta sau lunga vacanță, după caz, pentru a ne bucura cât mai mult timp de voie bună, zăpadă pufoasă și săniuș sau alte sporturi de iarnă și nu numai, posibilitatea ca cei mici să adormă în mașină este una destul de ridicată. Și până la urmă este un lucru bun, pentru că dacă veți pleca dis de dimineață cu ei la drum asta înseamnă că încă nu au reușit să-și facă tot ciclul de somn și decât să aibă parte de o vacanță somnoroasă, mai bine recuperează un pic pe bancheta din spate, în scaunele auto speciale decât ca lucrurile să se complice.
Care sunt însă lucrurile de care trebuie să avem grijă atunci când cei mici dorm în mașină, în afară de, evident, zgomotul cât mai mic și o viteză cât mai constantă pentru a avea o mașină cât mai stabilă?
1 – Încercați să alegeți mai multe straturi de haine, în locul unei bluze foarte groase. Este mai simplu să dați jos de pe cei mici o bluză și să rămână cu alte două, de exemplu, decât să căutați rapid prin bagaj unde este tricoul de schimb, atunci când micuții transpiră.
2 – Atunci când afară este foarte frig, coborâți în mașină cu câteva minute înainte, pentru a vă asigură că temperatura este una ok și că nu va trebui să așteptați o perioadă mai lungă de timp pentru a crește temperatura în vehicul.
3 – Nu uitați că o temperatură foarte ridicată în mașină nu presupune nimic altceva decât o senzație de somnolență, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Nu uitați să mai deschideți geamul din când în când pentru a lua o gură de aer proaspăt și de pauzele scurte și dese care “piperează” excursia și o face să pară mult mai scurtă.
Voi de ce mai țineți cont atunci când plecați la drum cu cei mici, în timpul sezonului rece?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Janet McKnight/ Flickr.com.