A venit toamna în adevăratul sens al cuvântului, nu doar calendaristic. Orașul nu arată deloc ca un loc de joacă, așa că încercăm să mergem la cât mai multe ateliere, workshop-uri sau expoziții pentru a uita de frig și de ploile lungi și dese… sau plecăm spre munte pentru a ne bucura de natură, acolo până și ploile parcă sunt altfel și mai ușor de transformat în joacă.
Dacă plecăm din oraș, dar și pentru diminețile în care cozile la semafor sunt lungi avem nevoie de câteva jocuri în mașină, pentru a ne “ține de urât” și nouă și celor mici.
jocur ploaie_2
1. Cursa stropilor de ploaie
E foarte ușor de jucat și nu aveți nevoie de nimic altceva decât de un loc la geam și de picături de apă pe geam. Fiecare concurent își alege un anume strop mai mare și care strop ajunge primul în partea de jos a geamului desemnează câștigătorul concursului.
2. Culoarea umbrelelor
Din nou nu aveți nevoie de “recuzită” și este un joc minunat mai ales pentru copiii care învață acum culorile. Fiecare își alege o culoare și începe să caute umbrelele trecătorilor care au culoarea respectivă. Cine ajunge primul la 10 umbrele descoperite este câștigătorul jocului.
3. Joc de cuvinte
Câte cuvinte știe fiecare care au legătură cu ploaia? Dacă ar fi să le descoperim doar pe cele care încep cu o anumită literă așa este că numărul lor devine și mai mic?
Voi ce alte jocuri mai jucați la drum lung, când vremea de afară nu ține cu noi?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Surse foto: Léa La Salle/ weheartit.com și Stranger but mine/ weheartit.com.