Unul din patru părinți spune că a plecat cu mașina cu cei mici fără ca aceștia să stea în scaunul special și cu centurile puse corespunzător. Unul dintre trei părinți cu o situație financiară bună este de părere că pe distanțe scurte nu este obligatoriu ca cei mici să fie în scaune speciale. 23% dintre părinții tineri spun că atunci când merg cu mașina pe timp de noapte este ok ca cei mici să nu stea în scaunele adaptate.
Toate datele de mai sus sunt unele obținute de la o mie de părinți din Statele Unite ale Americii, dar probabil situația nu este foarte diferită nici la noi. Când nu este necesar pentru copii să stea în scaune auto speciale pentru ei? Singurul răspuns corect este atunci când sunt destul de măricei pentru a nu mai fi nevoie de un scaun auto, până atunci însă nicio cursă cu mașina, indiferent de distanță, durată sau perioadă a zilei nu ar trebui să fie una fără ca cei mici să fie așezați în scaune auto speciale.
Infograficul de care vă spuneam încă de la început cu date destul de triste un pic mai jos:
infografic siguranta copii
Și pentru că vorbim despre transport, ne-am gândit că poate vă planificați vacanțele, așa că mai jos un alt infografic, de data aceasta un pic mai vesel, cu tot felul de sfaturi utile pentru cei care călătoresc cu întreaga familie cu avionul:
1.7
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

 
Surse foto: safekids.org, cooldailyinfographics.com și rabble/ Flickr.com.