Calitatea unui scaun auto și alegerea acestuia astfel încât să fie adaptat pentru greutatea și înălțimea copilului nu sunt singurele lucruri de care ar trebui să aveți grijă atunci când vorbim despre siguranța copilului la drumurile cu mașina. O montare necorespunzătoare a scaunului auto înseamnă automat un nivel mult mai scăzut de siguranță sau, și mai grav, scaunul auto nu va proteja deloc copilul.
Am căutat așadar cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții la montarea unui scaun auto.
1 – Un scaun auto montat corect nu ar trebui să permită mișcarea cu mai mult de 3 centimetri în nicio parte,
2 – Acordați o atenție deosebită centurilor de siguranță, care nu ar trebui, sub nicio formă, să fie așezate peste gâtul sau fața copilului. Dacă poziția copilului este pe spate (scaunele de tip scoică de exemplu) dispozitivele în care se fixează centurile ar trebui poziționate lângă umăr sau sub umăr. Atunci când copilul stă în funduleț, atunci centurile trebuie introduse în slot-urile de sus,
3 – Odată ce toate centurile au fost montate, faceți un test și încercați să trageți de centuri sau să puneți o pernă între copil și centurile de siguranță. Dacă perna intră fără probleme atunci centurile nu sunt montate corespunzător și trebuie strânse mai bine,
4 – Foarte important de știut este că scaunul auto se montează întotdeauna pe bancheta din spatele mașinii. Este chiar recomandat ca scaunul să fie montat pe mijlocul banchetei, departe de geamuri, care pot fi periculoase în cazul unui accident.
Vo ice problem ați întâlnit în montarea scaunului auto pentru cei mici?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Ryan Dickey/ Flickr.com.