În primul rând îmi cer scuze pentru absența destul de lungă, sper că nu v-ați supărat pe mine. 🙂
Acum zic să trecem la pui de compuneri:
Tema: Compunere cu titul “Sunt copil, gândesc, visez”

Sursa foto: http://bit.ly/thkF3K

Pui de compunere 1 – Care este cel mai recent vis pe care l-ai avut? Dar visul tău pe care-l ai frecvent? Despre ce este vorba în ele? Cum pot deveni ele realitate?
Eu de exemplu știu că visam mereu atunci când eram mică la cărțile care aveau mâini și picioare și vorbeam cu ele. Se făcea că ele aveau o lume doar a lor și că apar doar atunci când copiii dorm. Am încercat de mai multe ori să și vorbesc cu aceste cărți numai că niciodată nu mi-au răspuns, doar în ultimul vis pe care l-am avut mi-au spus că doar copiii pot visa lumea cărților, adulții nu au voie în ea. Ar putea să devină chiar visul meu un subiect de compunere despre copilărie, vise și gânduri, nu?
Pui de compunere 2 – Când ești copil visele și gândurile sunt cu mult diferite față de ale unui adult. Ce ar fi să faci compunerea pe această idee? Vorbește cu unul dintre părinți sau chiar cu unul dintre bunici și găsiți un subiect pe bază căruia să vă expuneți amândoi ideile.
De exemplu, ce crezi tu ca și copil despre ecologie? Dar bunica ta ce spune? Ce știe ea despre ecologie? Veți vedea că ideile sunt foarte diferite.
Pui de compunere 3 – Vi s-a întâmplat vreodată să vi se spună “Ce să știi tu, ești doar un copil!”? Dacă da, atunci sigur aveți ce povesti în compunere, pentru că ar trebui să scrieți ce ați simțit atunci și de ce toată lumea are dreptul la o părere și la a-și exprima acea părere.
Spor la scris! 🙂