Tema – o compunere în care să se povestească despre o întâlnire dintre Nică din “Amintiri din copilărie” și un copil.

Pui de compunere 1 Pierdut în lumea lui Creangă

În timp ce citeai “Amintiri din copilărie” în loc să dai pagina la carte ai intrat în lumea povestită de autor. Te-ai întâlnit cu Nică ce nu te-a crezut când i-ai spus că nu ești vecin cu el și până să-i explici ce și cum, te-a luat de mână și te-a luat la școală cu el. Te-a băgat într-o groază de aventuri, te-a aruncat în lac, a dat vina pe tine la școală când era el certat de profesori și la final nu recunoștea nimic nici față de tine.

Tu cum ai reacționat?

PS- Poarta către lumea ta este chiar catalogul cu note, deci trebuie să reușești să-l iei ca să te poți întoarce acasă.

Pui de compunere 2Schimbarea poveștii

Într-o zi cu lună plină ți-ai pus o dorință: vrei să schimbi poveștile lui Creangă, să-l transformi pe Nică într-un copil cumimte. Dorința ți s-a îndeplinit și a doua zi vezi că povestea s-a schimbat. Nici vorbă de pățanii, ci “Amintiri din copilărie” devine o carte despre un copil extrem de cuminte și de ascultător.

Nu-i așa că nu mai are cartea niciun haz? Cum faci să schimbi povestea la loc? Oare nu poți să te întâlnești cu Nică și să-i povestești ce s-a întâmplat?

 

PS – Dacă mai vreți idei puteți să citiți și puii de compuneri despre lumea pe care o realizează Creangă în Amintiri din copilărie.

Comentarii prin Facebook (recomandat)

comentarii

Pin It on Pinterest

Share This