Tema: o compunere cu titlul “Lumea mea”

lumea  mea

Sursa foto: http://bit.ly/

Pui de compunere 1 – Cât de diferită este lumea ta față de lumea celui mai bun prieten?

Oare lumea părinților tăi este asemănătoare cu lumea ta? Aveți aceleași așteptări? Părinții voștri au aceleași griji cu ale voastre?

Puteți începe să povestiți cum lumea părinților este de fapt și lumea voastră, dar că sunt multe deosebiri care diferențiază cele două lumi. Și apoi să explicați fiecare diferență în parte.

Pui de compunere 2 – Puteți merge pe varianta “fantastică”.

Povestiți despre un anumit vis în care se făcea că locuiți într-o casă de turtă dulce, nu exista școală și toată lumea se juca de dimineață până seara. Descrieți casa cu lux de amănunte.

Cum era ușa, ați încercat să vă așezați pe un scaun dar acesta s-a rupt pentru că era și el de turtă dulce și nu a putut să vă susțină greutatea. Apoi povestiți cum v-ați dus până la școală, dar în locul clădirii era un mare teren de joacă unde toți prietenii și colegii voștri veneau zilnic.

Brusc vă treziți! Părinții v-au trezit pentru a merge la școală. Atunci vă dați seama că ați ajuns în lumea voastră.

Pui de compunere 3 – Sunteți un personal dintr-o carte ce este prins în lumea fantastică a cărților. Oricât de mult ați încerca să ieșiți nu aveți cum să o faceți. Vă întâlniți zilnic cu Albă ca Zăpada, Scufița Roșie și alte personaje cunoscute din povești.

Imaginați-vă câte un dialog cu fiecare în parte. Voi le povestiți despre lumea voastră și ele despre lumea lor.