Tema: să inventăm o legendă a ploii.

Sursa foto: http://bit.ly/10AADkZ

Sursa foto: http://bit.ly/10AADkZ

Pui de compunere 1: ploaia a câzut pentru prima dată în Ploiești. Oamenii s-au speriat la primele picături, au crezut că zeii au stropit florile și că din cauză că au avut mai multă apă decât trebuia stropii au ajuns și pe pământ.
Pentru a nu supăra zeii, oamenii nu obișnuiau să poarte umbrele sau pelerine atunci când ploua, ci se prefăceau că nu se întâmplă nimic și dansau în ploaie pentru slava divinității. Atunci când fulgera sau tuna se credea că zeii atenționează oamenii că trebuie să iasă în ploaie pentru dansurile speciale.
Pui de compunere 2: ploaia este de fapt formată din lacrimile cerului care este îndrăgostit de pământ, dar care știe că niciodată nu poate fi alături de el. Atunci când bate vântul și plouă puternic înseamnă că cerul dorește să aducă pământul mai aproape de el, dar din cauza unui blestem de acum sute de mii de ani nu vor reuși niciodată să fie împreună.
Pui de compunere 3: ploaia, vântul și razele soarelui s-au adunat în fața zeilor pentru a-și prezenta puterile și pentru a demonstra care are cele mai mari puteri. Razele soarelui au spus că ele sunt cele care aduc zâmbete, care fac plantele să crească și care încălzesc pământul, vântul a spus că el răcorește oamenii și animalele, că duce polenul de la o floare la alta, iar ploaia nu are nicio altă putere decât a uda pământul. Așa se face că ploaia a fost obligată de zei să cadă doar în anumite anotimpuri, iarna lăsând locul fulgilor de nea.
De supărare, ploaia nu a mai vrut să ude pământul cu lunile, iar razele soarelui puternice și vântul nu au fost îndeajuns să facă florile și plantele să crească, întrucât ele aveau nevoie de apă. Razele soarelui și vântul s-au dus în căutarea ploii și au reușit să o convingă că revină după ce i-au promis că, din când în când, cei trei vor fi prezenți împreună: așa se face că uneori plouă, soarele este strălucitor pe cer și bate vântul în același timp.
Pui de compunere 4: ploaia are doi copii: fulgerul și tunetul. Dacă fulgerul este luminos și rapid, tunetul este puternic și zgomotos. Tatăl fulgerului este pământul, de aceea câteodată fulgerul ajunge pe pământ în vizită la tatăl său, iar tatăl tunetului este cerul.
Imaginați-vă o ceartă între cei doi frați: cine ar câștiga într-o bătălie și de ce?