Tema – compunere despre un fluture al deșertului.

Sursa foto: http://bit.ly/hOh11r

Pui de compunere 1 – Un fluture de noapte s-a rătăcit în deșert. El nu poate să vadă nimic, decât atunci când este umbră sau când este întuneric și cum în deșert nici vorbă de umbră, el nu poate să iasă din pământ decât după ce se lasă seara.
Povestește că la un moment dat a descoperit un oraș întreg al fluturilor în deșert. Cum arată orașul? Un fluture mare și alb este regele de ale cărui porunci ascultă toată lumea. Au chiar un comitet care se ocupă de legile din oraș. Nimeni nu are voie să iasă din pământ (căci tot orașul este sub pământ) după ora 6.00 de dimineață.
Pentru ei lumina este un spirit malefic ce îi ucide.
Pui de compunere 2 – Visezi că te-ai rătăcit în deșert și ești în căutare de apă. Dai de tot felul de viețuitoare care te pun la încercare. O muscă îți cere șapca ta și promite să îți ofere apă, dar te-a păcălit și ți-a furat șapca. O cămilă vine și îți propune să o ajuți (are un cui în copită) și dacă reușești să-l scoți îți va oferi în schimb un drum către cea mai apropiată sursă de apă. Tu o ajuți, dar ea pleacă fără să te ia și pe tine.
La final dai de un fluture mic ce te ajută necondiționat…