Tema – Compunere despre o călătorie alături de personajul preferat!

calatorie cu personajul preferat

Sursa foto: http://bit.ly/nx8KpO

Pui de compunere 1 – Citești o carte și într-o secundă ajungi alături de personajul din  carte! El te are alături în toate peripețiile lui și deveniți cele două personaje principale din respectiva poveste! Cum reușești însă să ieși din carte pentru a reveni la viața ta normală?

Pui de compunere 2 – De ziua ta îți pui

ca și dorință atunci când stingi lumânările de pe tort să o poți salva pe Albă ca Zăpada de mama cea vitregă! Înainte să le culci mai citești o dată povestea și în vis îți apar toate personajele. O iei pe Albă ca Zăpada și te duci cu ea într-o călătorie prin tot felul de ținuturi ciudate, povestindu-i ce ar trebui să facă pentru a scăpa de mama cea rea. A doua zi când te trezești înțelegi că povestea nu mai are niciun haz dacă Albă ca Zăpada nu trece prin peripețiile prin care trebuia să treacă în poveste, așa că faci tot posibilul să o iei de la capăt. Nu poți să rezolvi situația decât dacă ea este de acord să bea o poțiune magică prin care uită de existența ta.

Pui de compunere 3 – O zână mică și mov te-a invitat într-o seară într-o călătorie pe tărâmul dulciurilor! Nu ai vrut să pleci singur, așa că l-ai luat cu tine pe cățelul tău care ți-a fost cel mai bun prieten. Cum este vorba de o călătorie pe un tărâm fermecat, cățelul tău a devenit un om în toată regula.

  • Cum arată?
  • Cum vorbește?
  • Care este cea mai mare dorință a lui?
  • Cum este tărâmul dulciurilor?
  • Ai gustat din iarbă? Dar din casă?

Spor la scris!