activitati de toamna
Dacă vreți să schimbați puțin ritualul plimbărilor în parc vă propun ca data viitoare să faceți o vânătoare de fotografii cu o tematică de toamnă, pentru a exlpora natura şi a experimenta activitățile specifice anotimpului. Înainte de vânătoarea propriu-zisă faceți o listă cu locurile pe care urmează să le vizitați şi câteva puncte de interes, pe care cei mici urmează să le fotografieze.
Câteva idei pentru o vânătoare de fotografii care să acopere tematica toamnei ar fi:

  • acasă la bunici, eventual când pun gogosari şi castraveti la murat;
  • în grădina botanica sau într-un parc, unde pot surprinde paleta coloristică şi de unde pot lua frunze, castane şi ghinde;
  • culesul viei şi eventual momentul prepărării mustului.

Suveniruri din natură

Indiferent unde decideți să faceți vânătoarea de fotografii, rugați-vă copiii să ia suveniruri din natură începând cu diferite forme de frunze şi până la ghinde, nuci sau castane. Cu toate puteți face acasă, împreună cu prichindeii, mici obiecte de decor.
Copiii pot folosi frunzele să facă mici opere de artă. Pe lângă frunze e nevoie de coli subțiri de hârtie şi creioane cerate, cărora să le îndepărteze stratul de hârtie. Se pune frunza cu partea cu nervuri în sus pe o suprafață plată iar peste frunza se pune o foaie. Indicat este ca frunza să fie ținută prin foaie, ca să nu se mişte. Tinând creionul într-o parte, copilul trebuie să frece uşor, până când imaginea frunzei va apărea pe foaie.
Distracție plăcută!
Sursă foto: Rivard/ Flickr.com.