Nu știu la alții cum a fost, dar la mine era “lege” în fiecare vacanță de vară petreceam în copilărie câteva săptămâni bune la bunici. Asta dacă perioada nu se lungea la peste o lună, poate chiar două în unele cazuri.
Și ce poate fi mai frumos decât să ne mutăm cu toată familia câteva zile la țară? Lăsăm blocurile pentru curtea cu grădina plină de legume proaspete, agitația orașului pentru animalele din curte și poveștile de seară pentru plimbările lungi și răcoroase pe ulițele din jurul casei.
În amintirea acestor zile, am adunat câteva dintre activitățile de care ne putem bucura doar la țară, activități care nu doar că ne distrează pe toți, dar dau și o mână de ajutor pentru bunici, cei care nu mai consideră că datul de mâncare la animale este o activitate amuzantă, din motive evidente.
La bunici
Animale
Găini, gâște, cai, oi, porci, pisoi, căței – toate animalele pot deveni parteneri de joacă într-un grad mai mare sau mai mic. Datul de mâncare mi s-a părut mereu distractiv, iar discuțiile cu bunicii despre ce și cât mănâncă fiecare animal pot fi utile mai târziu.
Picnic în curte
Să te duci în spatele blocului cu păturica pentru un picnic în natură nu e tocmai distractiv, deși atunci când nu avem de ales o facem și pe asta. Nici parcurile nu se compară cu un picnic la țară în curte sau undeva pe un deal ori o câmpie din apropierea casei.
La bunici_2
Fructe și legume
Da, plimbările la piață pentru o sacoșă pline de fructe și legume parfumate sunt minunate. Ce ziceți de a le culege însă direct și a vă bucura de el după ce le spălați bine la pompa din curte.
Bicicletă, role, leagăn, plimbări
De toate ne putem bucura mai bine la țară: să învățăm să mergem pe două roți e mai simplu pentru că nu ne facem griji cu privire la mașinile care ar putea să treacă prin zonă, plimbările sunt lungi și de multe ori indiferent cât de cald e în oraș, la bunici e răcoare și bine, iar un leagăn improvizat cu dragoste, din lemn și câteva sfori groase, nu se poate compara niciodată cu cel dintr-un parc.
Vouă ce vă mai place să faceți la țară când vă duceți pentru mici vacanțe sau în vizită?
Surse foto: Marc van der Chijs/ Flickr.com, Marc van der Chijs/ Flickr.com și Mecca Ibrahim/ Flickr.com.