Labirint in lanul de porumb din localitatea Dragus
Am putea să spunem că este vorba de „o plimbare prin lanul de porumb”, dar zău că nu este doar atât. Într-un lan de porumb din localitatea Drăguș din Brașov, întins pe nu mai mult nu mai puțin de trei hectare, ne așteaptă un labirint. Nu orice fel de labirint, ci unul imens, știți voi că mai avem unul aici, în București, dar în mai puțin de două minute deja ai dat gata și labirintul și cunoști pe de rost și toate cotiturile din el.
Acesta de care vă povestesc astăzi este un labirint cu povești. Pentru a putea intra acolo trebuie să răspundeți corect la mai multe întrebări din diverse povești tradiționale românești. Fiți fără grijă, pentru că aveți voie să cereți un pic de ajutor, așa că părinții care vor fi aproape de pitici vor putea să le „sufle” atunci când au nevoie de o informație, două, trei. Ideea este că dacă vreți să parcurgeți tot labirintul va trebui să răspundeți la toate întrebările corect, altfel o luați de la capăt!
Labirintul este la dispoziția copiilor la fiecare final de săptămână și pentru că lanul de porumb va rămâne, la un moment dat, fără materia de bază care să asigure labirintul autoritățile localității au promis că vor face tot posibilul să realizeze un labirint din alte tipuri de plante care să permită labirintului să rămână în picioare pe tot parcursul anului.
PS – Știu că Drăguș este destul de departe de București, dar cum să nu vă povestesc despre o posibilitate de joc atââât de frumoasă?
Vă las cu mai multe povești despre lanul fermecat de porumb.
Sursă foto: skatoolaki/ Flickr.com.