2013 e un an norocos pentru cei care iubesc parcurile, vara aceasta se deschide Parcul Codrii Vlăsiei în nordul Bucureștiului. Parcul ocupă mai bine de 800 hectare de pădure, adică dublul suprafeței tuturor parcurilor bucureștene adunate… 🙂
Vom avea pădure de explorat, sporturi noi pentru cei mici și cei mari și un loc nou pentru a ieși la iarbă verde sau pentru a lua o gură de aer proaspăt, chiar lângă agitația din Capitală. Și pentru că este prima vară în care parcul vede “lumina zilei” ne sunt promise concerte în aer liber, cursuri pentru copii și adulți de muzică, pictură, acuarelă, teatru, arhitectură vegetală sau artă medievală și multe alte evenimente sportive precum concursuri de biciclete, alergări și tir.
Sună bine, bine pentru toată lumea, nu?

Tura-Vura Aventura

Cei mai aveturoși vor avea parte de adrenalină și sport la înălțime. În viitorul parc va fi o zonă specială pentru aventură: Tura-Vura Aventura. Tiroliene, cățărări pe panouri din lemn, pe plase si corzi, jocuri de echilibru și curaj vor umple 9 trasee de dificultate progresivă, pentru adulți, copii, dar și un traseu tandem care poate fi parcurs doar de câte două persoane.
Tura-Vura Aventura
Nu mai am decât să sper că pregătirile se termină cât mai repede și că în curând voi scrie un articol nou despre cum este o zi petrecută în cel mai nou parc din București.
Surse foto: facebook.com/ParculCodriiVlasiei.