Fie că ai voștri nu au învățat să meragă pe bicicletă și vreți să vedeți dacă le surâde ideea înainte de a cumpăra una, fie că bicicletele voastre sunt prea vechi sau au rămas mici, e bine de știut care sunt centrele de unde puteți închiria biciclete gratuit sau pentru câțiva lei din București.

Centre unde găsiți biciclete pentru copii

Centrul La Pedale (care era și încă este deschis în Parcul Kiseleff) are de anul acesta un frate în Parcul Herăstrău, la intrarea principală în parc, dinspre Piaţa Charles de Gaulle. Sunt 500 de biciclete verzi în total care se oferă gratuit doritorilor.
Ce ne-a plăcut mult aici este că bicicletele sunt pe mărimi, iar copiii au biciclete speciale pentru ei. Ce nu e tocmai la fel de cool este că nu avem voie să ieșim din parc cu biclete dacă avem chef de plimbări mai lungi.
Centrele „La Pedale” sunt deschise de luni până vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă şi duminică de la 10:00-19:00.
Și prietenii de la Aventuria oferă biciclete pentru copii și părinți. Prețul pentru închiriere este între 40 și 140 de lei, în funcție de mărimea bicicletei și dotarea ei. Foarte tare este că tot de aici putem lua și suporturi pentru bicicletă de pus pe maşină, deci ne putem pregăti pe loc pentru drumuri către munte / bunici. Detalii despre acestea găsiți pe site-ul Aventuria.
La sediul asociaţiei Bate Şaua să Priceapă Iapa (Şos. Iancului 100) ne așteaptă 15 biciclete MTB marca Merida. Sunt și 10 biciclete MTB pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani (roţi de 24 inch) marca Cross.

Biciclete pentru copii mai mari și părinți

Dacă aveți copii mai măricei care știu deja să meargă pe două roți și nu mai au nevoie de biciclete mici, atunci puteți încerca centrele Cicloteque. Le găsiți în Parcul Tineretului (intrarea de lângă Liceul Şincai) Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle).
Nu pot să uit nici de i’Velo, proiect marca Green Revolution cu centre în Herăstrău (zona Expoflora), Tineretului (la intrarea dinspre Liceul Şincai) și Izvor (zona metrou Izvor). Dacă ai voștri au sub 16 ani sau veniți și cu bunicii, ei nu plătesc nimic pentru închirierea bicicletei, dar părinții scot din buzunar 4 lei pentru o oră de pedalat și 15 pentru o zi întreagă de închiriat bicicleta.
Știu că sunt mai multe centre de închiriat, ba chiar există și magazine specializate pe vânzarea, dar și închirierea de biciclete, dar cele de mai sus sunt cele mai cunoscute. Dacă știți și despre altele de încredere, aștept comentarii cu multe completări. 🙂
Sursă foto: Jonny Hunter/ Flickr.com.