banci in parcAcum câteva luni de zile tot internetul vuia despre faptul că multe dintre băncile din Parcul Cișmigiu au fost scoase. Sincer, ne-a părut și nouă rău, desigur, doar că atunci când mergem în parc parcă tot mai frumos e să stai pe pătură sau să te joci. Evident, povestea din Cișmigiu e mult mai complexă decât atât, băncile erau unele cu istorie, dar despre altceva povestim astăzi…
Mai mulți cercetători din cadrul Departamentului de Agricultură din Statele Unite ale Americii au făcut un mic experiement și au eliminat câteva dintre băncile de la locul de joacă din Grand Forks, North Dakota. Odată ce băncile nu mai existau, adulții au început să fie mai activi și să se joace mai mult împreună cu cei mici.
Prima idee e că ok, ne jucăm mai mult cu cei mici, dar stăm mai puțin în parc, nu? Greșit. Experimentul a demonstrat faptul că timpul petrecut de familii în aer liber și la iarbă verde nu a fost micșorat odată cu lipsa băncilor.
Ce putem face noi acum? Atunci când nu suntem atââât de obosiți încât orice piatră ni se pare o bancă bună de odihnă ne putem imagina că numărul băncilor este mai mic și că nu avem unde să stăm jos. Vom fi mai activi așa sau cel puțin așa spun studiile, nu are britanicilor, ci ale americanilor de data aceasta.
În plus, avem mereu la dispoziție plimbările lungi, întrecerile cu cei mici, vaporașele din parc, bicicletele de închiriat – adică o grămadă de lucruri de făcut decât să stăm pe bancă și să-i așteptăm pe copii să termine joaca. Va fi mai fun așa, pe cuvânt de onoare.
Ce părere aveți? Încercați și voi?
Sursă foto: Liz Beth/ weheartit.com.