gradina botanicaDupă iarnă, fie că e vorba de o iarnă grea cu multă zăpadă, fie că vorbim despre una ușoară (chiar, oare cum se poate clasifica iarna aceasta, căci parcă nu am avut multă zăpadă, a nins serios o singură dată?) e timpul să începem să ne planificăm ieșirile dese și lungi din casă.
Abia așteptăm să se deschidă terasele unde să ne bucurăm de ceaiuri cu gheață și limonadă bună, dar până atunci e timpul plimbărilor în parcurile abia înverzite, de mici călătorii în jurul orașelor, de vizite mai lungi și mai dese la bunici unde să ne bucrăm de libertate și mișcare și, vă propunem noi, de o vizită la Grădina Botanică.
Primăvara este anotimpul perfect pentru o vizită aici, iar de la 1 martie, toate serele de expoziție ale Grădinii Botanice ”D. Brandza” sunt deschise integral, după o lungă perioadă în care unele compartimente au fost închise pentru reabilitare.
Taxa de intrare este de 3 lei pentru adulți și 1 leu pentru școlari și studenți, deci o nimica toată, iar programul de vizitare este unul care permite oricui să ajungă cel puțin o dată, dar suntem convinși că odată ce ați văzut minunățiile de plante de aici veți vrea să mai ajungeți până la vară. Grădina Botanică este deschisă în zilele: marți, joi, sâmbătă și duminică între orele 9 – 13. Bine de știut este faptul că intrarea ultimului grup se va face cel mai târziu la 12:45.
Apropo, pe 28 februarie anul acesta s-au împlinit 130 de ani de când s-a semnat decretul de mutare a Grădinii Botanice din zona Palatului Şuţu, unde funcţionase începând cu anul 1874, în amplasamentul actual, cuprins între Şoseaua Cotroceni şi râul Dâmboviţa. Stiați?
Așadar: când vizitați Grădina Botanică?

Sursă foto: facebook.com/gradina.botanica.