Despre Grădina Copiilor, proiect prin care s-a amenajat un spațiu special pentru cei mici în Grădina Botanică, v-am mai povestit. Dacă până acum vă invitam la ateliere ecologice, în luna august spațiul este deschis pentru vizite în fiecare zi, iar în lunile septembrie și octombrie se vor lansa noi programe educative în acest loc (dar despre acestea vă vom povesti la timpul lor).
Până atunci însă, ar fi frumos să ajungeți aici, mai ales dacă nu ați fost până acum (se pare că de la deschidere mai bine de 1.500 de copii au venit la Grădina Copiilor) și să vă bucurați de planta uriașă amenajată special pentru copiii care vor să descopere tot felul de lucruri noi, într-un mod cât mai jucăuș.
Tot la Grădina Botanică este și Grădina Bunicii, un spațiu unde copiii și părinții se pot bucura de legume și fructe ca la țară. Practic, locul este unul special realizat pentru copiii care nu au bunici la țară, dar și pentru aceia care iubesc “țara” dar nu au cum să ajungă prea des la bunici.
Aici cei mici vor putea vedea exact ce presupune să cultivi pământul, cum cresc legumele și cât de multă muncă și dragoste presupune acest lucru. Cum ajunge să se transforme o sămânță într-o roșie și cum ar fi dacă în loc de un apartament la bloc am avea o curte ca la bunica.
Următorul eveniment din Grădina Bunicii va fi o expoziție de bostani în cadrul evenimentului Culorile Toamnei, organizat de Grădina Botanică, dar până atunci eu zic că e de vizitat și fără un eveniment special.
Așadar: ați văzut până acum cele două grădini?
Ce spuneți? Mergeți până la Grădina Botanică pentru a vedea și cele două grădine speciale: a copiilor și a bunicii?