Dacă vreţi să faceţi o faptă bună şi mai aveți şi un copil pe care vreţi să-l implicaţi într-un proiect eco de hrănire a păsărilor, vă recomand să faceţi un recipient pentru grăunţe, pe care apoi să-l puneţi într-un copac în parc sau de ce nu în faţa casei. Astfel daţi şi o nouă utilizare sticlelor de plastic.
Aveţi nevoie de grăunţe pentru păsări, o sticlă de plastic de jumătate de litru, o foarfecă, două creioane şi o bucată de sfoară.
Întâi dezlipiţi eticheta sticlei de plastic, după care faceţi 8 găuri spre fundul sticlei, dintre care 4 pentru a băga creioanele, care vor servi drept suporturi de stat şi încă 4 puţin mai sus, care să serveasca drept găuri pentru mâncare.
2 dintre găurile pentru creioane trebuie făcute puţin mai sus decât celelalte două, astfel încât creioanele să se intersecteze unul sub celălalt.
Folosiţi o pâlnie pentru a umple sticla cu grăunţe şi asiguraţi-vă că găurile pentru hrana sunt mai mari decât grăunţele.
Următorul este să înfăşuraţi o bucată de sfoară în jurul gâtului sticlei, iar apoi să o prindeţi de creangă a unui copac.
Ce ziceţi, dăm de mâncare la vrăbiuţe, porumbei şi alte păsări? 🙂
Sursă foto: almostunschoolers.blogspot.com.