Majoritatea dintre voi, cei care cititi acest articol, sunteti parinti. Iar o parte dintre voi ati fost candva in categoria copiilor care s-au confruntat cu problema paduchilor de cap.
Intrebarea ar fi: cati dintre voi, cei care ati avut paduchi de cap, va amintiti cu groaza de acea perioada?
Subiectul paduchilor de cap, desi considerat tabu, este o problema comuna a zilelor noastre, care nu este determinata de igiena personala. Tocmai de aceea, parintii ar trebui sa discute deschis despre acest subiect, pentru a-l scoate din zona tabu. Cuvantul de ordine al zilei in confruntarea cu paduchii de cap nu ar trebui sa fie ,,rusine’’. Iata si de ce!
Paduchii de cap se pot aseza atat pe parul lung, cat si pe cel scurt, indiferent daca este curat sau murdar. Ei se raspandesc in special prin contactul direct dintre capetele a doua persoane si prin tot felul de obiecte de uz personal care pot fi imprumutate: peria de par, prosopul, elasticele de prins parul, bentitele si clamele.
Dintr-un studiu Omnibus realizat recent de Paranix Romania, a reiesit ca cei mai expusi infestarii cu paduchii de cap sunt copiii. Se pare ca 62,1% dintre cei care au avut paduchi cel putin o data, i-au luat de la scoala sau gradinita.
Cu siguranta ati sesizat si voi ca cei mici sunt sensibili la reactiile celor din jur si foarte atenti la felul in care se prezinta imbracati sau modul in care au parul aranjat. Isi apreciaza coditele si impletiturile, la fel de mult cum isi apreciaza si vestimentatia. Tocmai de aceea, confruntarea cu raspandirea paduchilor de cap trebuie abordata sincer, delicat si totodata direct.
Paranix
Multi dintre cei care au avut paduchi in copilarie isi amintesc de acele momente ca de ceva extrem de neplacut, poate chiar traumatizant. Fie au fost tunsi zero si dati cu gaz in cap, fie au incercat fel de fel de leacuri babesti fara niciun rezultat.
Traumele prin care voi ati trecut in confruntarea cu problema paduchilor si rasetele pe care le-ati suportat la un moment dat – ar trebui sa fie astazi straine de cei mici. Tocmai din aceste motive este indicat sa utilizati tratamente testate clinic, pe care le gasiti in special in farmacii. Paranix este lider de piata in Europa in eliminarea paduchilor de cap, precum si in prevenirea acestora. Daca urmati instructiunile in mod exact, cu samponul Paranix veti scapa scapa de paduchi in 10 minute, iar cu spray-ul reusiti sa ii omorati 100% in 15 minute.
Totodata, e bine de stiut ca Paranix vine in ajutorul vostru si cu un produs de preventie – un spray care protejeaza 24 de h. Astfel, va asigurati ca cei mici nu vor avea probleme cu paduchii de cap.