Odată cu începerea școlii am început să îmi fac tot felul de griji și planuri: de la ce haine și încălțăminte are nevoie domnișoara noastră, până la ce mâncare îi pun la pachet. De la ce creioane și materiale are nevoie la școală până la ce activități putem face pe acasă (sau prin alte părți) astfel încât învățarea și joaca să fie un proces continuu și ea să aibă parte de tot ce are nevoie din punct de vedere educațional. Grijile mele sunt destul de comune și probabil nu foarte importante: de la faptul că aici, la munte, frigul a venit se pare mai repede și ne-a prins nepregătiți cu ghetele de toamnă până la cum să mai rotesc cele 5 alimente pe care i le-aș putea da la școală și pe care Ioana le-ar și mănânca… Da, alții au griji mai mari, știu…
Trăim în confortul nostru material și emoțional și nu prea ne gândim (sau poate o facem, dar cam puțin…) la cât de mulți copii sunt în jurul nostru care nu au șansa pe care o au copiii noștri – acces la cele mai de bază nevoi: haine, acoperiș deasupra capului, educație, susținere din partea părinților, o masă caldă pe zi…
Zic asta pentru că am șansa de a mai scrie încă o dată despre oamenii de la SOS Satele Copiilor și despre faptul că ei primesc în continuare sprijin (în primul rând financiar, da) pentru a-i ajuta pe cei aproximativ 180 de copii care trăiesc în casele familiale. Familiile SOS locuiesc în aceeași comunitate – numită SOS Satul Copiilor, devenită un mediu sigur de dezvoltare pentru cei mici și care le oferă posibilitatea de a-și împărtăși experiențele sau de a se ajuta reciproc. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

Faci cumpărături și Mastercard donează pentru tine

Știai că atunci când îți faci cumpărăturile, Mastercard donează pentru tine (și în locul tău), pentru susținerea copiilor din România și Africa? Donațiile sunt realizate în momentul plății, fără niciun cost suplimentar din partea ta. Este necesar să fie îndeplinite două condiții (nu foarte complicate) astfel încât să se întâmple toate acestea: 1. să ai un card Mastercard sau Maestro și 2. să îți faci cumpărăturile cu el în magazinele Auchan.
În perioada 1 septembrie – 1 octombrie, la orice tranzacție de plată efectuată de posesorii de carduri Mastercard şi Maestro în lanțurile de magazine Auchan, se va genera automat o donație din partea Mastercard, furnizând o masă unui elev din Rwanda, în cadrul parteneriatului cu Programul Alimentar Mondial (World Food Programme).
Programul Alimentar Mondial (PAM) este cea mai mare agenție umanitară la nivel mondial care luptă împotriva foametei, oferind asistență alimentară în cazuri de urgență și colaborând cu comunitățile locale pentru a îmbunătăți nivelul de nutriție. În fiecare an, PAM ajută 80 de milioane de oameni din aproximativ 80 de țări.
Donațiile se realizează chiar în momentul plății, fără costuri suplimentare pentru cei care își fac cumpărăturile la Auchan. Valoarea totală a meselor oferite de Mastercard elevilor din Rwanda depășește 3,5 milioane.
Proiectul susţine, de asemenea, agricultura realizată de comunităţile locale, acestea urmând să furnizeze mesele în cadrul şcolilor.

Mastercard susține și copiii din România de la SOS Satele Copiilor

Mastercard susține educația copiilor din România și le oferă celor de la SOS Satele Copiilor susținere financiară pentru proiectele de dezvoltare personală a copiilor și ajutor la școală.
Pentru că cei din satele SOS nu au nevoie de lucruri și bani doar de sărbători ci pe tot parcursul anului, și nu numai pentru mâncare și haine ci și pentru educație și dezvoltare, susținerea financiară pe termen lung aduce mult ajutor copiilor și tinerilor care încearcă să își construiască o viață mai bună, să își depășească condiția și să fie mai buni în ceea ce își propun. Astfel, odată cu începerea școlii, Mastercard se alătură susținătorilor SOS Satele Copiilor, cu cele 3 locații pe care le au la Bucuresti, Sibiu și Bacău, pe partea de educație.

Ajutorul tău este important

Nu numai că fiecare bănuț contează, atât pentru copiii din România cât și pentru cei din Africa – prin parteneriatul dintre PAM și Mastercard – dar modalitatea prin care acești bani ajung la copii este una foarte simplă pentru tine. Așadar, dacă ai un card Mastercard sau Maestro (sau intenționezi să îți faci unul), nu uita să îl folosești în magazinele Auchan (fără niciun cost suplimentar pentru tine)! O masă caldă se va duce la un copil din Africa!